Ενώ παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις η κατακραυγή για την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει το υπέρτατο σύμβολο της Ορθοδοξίας, τον Ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, από μουσείο που ήταν από το 1934 σε τζαμί, οι προφητείες από τα χείλη χαρισματικών και φωτισμένων αγίων σχετικά με τις συγκλονιστικές εξελίξεις που θα επιφέρει στο μέλλον αυτό το γεγονός προκαλούν σοκ και δέος.

Όπως προκύπτει από αυτές, η Τουρκία δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να βγει κερδισμένη από τη δόλια απόφασή της για την Αγία Σοφία. Ίσα ίσα, ο χρόνος θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα για τη δική της καταστροφή, καθώς η γειτονική χώρα εδώ και αρκετό καιρό βάλλει με κάθε δυνατό τρόπο και σε πολλά μέτωπα κατά της Ελλάδας.

Από την πρώτη στιγμή που ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την απόφαση για την Αγία Σοφία, στα αυτιά των πιστών που ακολουθούσαν στενά τον γέροντα Παΐσιο αντηχεί μια φράση του σχετικά με το μέλλον της Κωνσταντινούπολης, η οποία είναι πιο επίκαιρη από ποτέ:

«Όταν η Αγία Σοφία γίνει τζαμί, θα περάσει σε ελληνικά χέρια» είχε πει ο διορατικός γέροντας, που έφυγε από τη ζωή -διόλου τυχαία- στις 12 Ιουλίου του 1994, και ανακηρύχτηκε άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας το 2015!

Επίσης ο άγιος που όσα συγκλονίζουν αυτές τις μέρες τη χριστιανοσύνη και τον πολιτισμένο κόσμο συνέπεσαν με την ημέρα της γιορτής του είχε μιλήσει με περισσότερες λεπτομέρειες για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν και να κάνουν πραγματικότητα τη γνωστή ρήση «πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι».

«Η ώρα να πάρουμε την Πόλη… δεν θα έχουμε ούτε μια ντουφεκιά. Δεν πρόκειται να γίνει πόλεμος. Την Πόλη θα μας τη δώσουν οι Ρώσοι. Θα την πάρουν σε πόλεμο που θα κάνουν με την Τουρκία και θα τη δώσουν σε εμάς… Οι Τούρκοι θα καταστραφούν. Πραγματικά θα σβήσουν από τον χάρτη, διότι είναι ένα έθνος το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Θα σβήσουν ως έθνος και η έκταση ολόκληρης της Τουρκίας θα καταντήσει αχανής έρημος. Επτά ώρες θα περπατάς για να συναντήσεις εκεί άνθρωπο» είχε προφητέψει ο γέροντας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η αναφορά του στη Ρωσία είναι απόλυτα σωστή και, όπως φαίνεται, καθόλου τυχαία. Η τουρκική πρόκληση με την Αγία Σοφία έχει εξοργίσει πολύ τους Ρώσους, οι οποίοι δηλώνουν εδώ και πολύ καιρό ότι ο ναός θα επιστρέψει στα χέρια των ορθοδόξων. Μήπως, πλέον, γίνονται ορατά τα σημάδια που δείχνουν ότι ωριμάζουν οι συνθήκες γι’ αυτή τη μετάβαση;

Μιλώντας μια άλλη φορά για τον ρόλο της Ρωσίας ο γέροντας Παΐσιος είχε προφητέψει:

«Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί. Και μάλιστα με τη βοήθεια όχι μόνο των Ρώσων και των ιδικών μας δυνάμεων, αλλά και ανθρώπων που κρύβονται πίσω από κάποια ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία βρίσκονται στην Αμερική! Αυτοί, για διαφόρους λόγους, θέλουν τον διαμελισμό της Τουρκίας». Μάλιστα, για τους Ρώσους είχε τονίσει ότι «θα είναι τα μοναδικά αδέλφια μας, οι σύμμαχοί μας ενάντια στους Τούρκους».

Συγκλονιστική είναι και μια ανάλογη προφητεία του αγίου Κοσμά του Αιτωλού, η οποία συνδέεται στενά και με την πανδημία του κορονοϊού. Ο γέροντας είχε πει ότι το «ποθούμενον», δηλαδή η ανάκτηση της Αγίας Σοφίας από τους Ελληνες, και η λειτουργία που θα τελεστεί σε αυτήν, «θά ἔρθη ὅταν θα ‘ρθοῦν δύο Πασχαλιές μαζί».

Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος, για πρώτη φορά εξαιτίας του ιού που οδήγησε στη λήψη μέτρων προστασίας στα οποία συμπεριλαμβανόταν το κλείσιμο των εκκλησιών, έγινε δύο φορές Ανάσταση! Η μία έγινε κανονικά τα ξημερώματα της 18ης Απριλίου και ήταν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ η άλλη, την οποία μπορούσαν να παρακολουθήσουν και πιστοί, έγινε στις 26 Μαΐου! Πολλοί, λοιπόν, ήταν εκείνοι που συνέδεσαν τα γεγονότα και αναλογίστηκαν την προφητεία του αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Ο γέροντας του Γένους είχε αναφερθεί επίσης και σε μια τρομερή μάχη που θα γίνει στην Πόλη, εννοώντας την Κωνσταντινούπολη. «Εκεί θα μαζωχτούν όλα τα κράτη και θα πλέξει (κολυμπήσει) το βουβαλομούσχαρο (μοσχάρι βουβάλας) στο αίμα». Είχε πει, μάλιστα, ότι σε αυτή τη μάχη νικητής θα βγει το ξανθό γένος, το οποίο κατά πολλούς αντιστοιχεί στους Ρώσους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όσοι έχουν μελετήσει τις προφητείες που έχουν γίνει από πεφωτισμένους γέροντες και αγίους σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας γνωρίζουν ότι αναφέρονται σε μια σειρά από γεγονότα που μέλλει να λάβουν χώρα. Ανάμεσα σε αυτά είναι ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας που προαναφέρθηκε, η καταστροφή της Τουρκίας και η εξαφάνισή της από τον χάρτη και η παράδοση στους Ελληνες της Κωνσταντινούπολης και των άλλων «χαμένων πατρίδων».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.