της Μόνικας Κουρουφέξη- Αλέξανδρος Αγρότης. Ο πρώτος Κύπριος που θα συμμετάσχει στον ιστορικό θεσμό του Γύρου της Ιταλίας.

“Ξεκίνησα την ποδηλασία στα 14 μου και από τότε προσπαθώ να εκπληρώσω το όνειρο μου. Μπορώ να πω ότι κατάφερα να πιάσω πρόσκληση για τον γύρο της Ιταλίας, είναι ουάο!”

Στο γύρο της Ιταλίας διάρκειας 10 ημερών, συμμετέχουν ποδηλάτες κάτω των 23 ετών. Πρόκειται για μια διαδρομή που 1300 χιλιόμετρων. Αριθμός που αντιστοιχεί σε 130 χιλιόμετρα την ημέρα!

“Ξεκινούμε από την ανατολική πλευρά της Ιταλίας και πάμε μέχρι τα βουνά στου Δολομίτες και τις Άλπεις”

Ο αντίστοιχος γύρος της Γαλλίας, που ο Αλέξανδρος έχει θέσει ως στόχο, διαρκεί τρεις βδομάδες και αφορά σε μια διαδρομή 3,500 χιλιομέτρων. Ωστόσο όπως μας εξηγεί, είναι “άλλη κλάση”… Ο ίδιος όμως στοχεύει ψηλά!

“Το να γίνω επαγγελματίας ποδηλάτης και να τρέξω στον γύρο της Γαλλίας και τους Ολυμπιακούς.”

Τα τελευταία 8 χρόνια ο Αλέξανδρος, κάνει πετάλι καθημερινά κυνηγώντας το απόλυτο.

“Για μένα είναι μεγάλο επίτευγμα όχι μόνο ατομικό αλλά και σαν ομαδική προσπάθεια για την κυπριακή ποδηλασία. Το ότι ήρθα εγώ εδώ πιστεύω θα βοηθήσει και στους πιο νεαρούς να δουν ότι, αν μπορώ εγώ μπορούν και αυτοί.”

Ο Αλέξανδρος, τονίζει ότι αν και τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο το άθλημα της ποδηλασίας καταγράφει μια σχετική άνοδο, ακόμα χρειάζεται να διανυθούν πολλά χιλιόμετρα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.