Οι μοναχοί στο Άγιο Όρος έχουν καταγεγραμμένες πολλές συνταγές με θαλασσινά λόγω της νηστείας, που τηρούν. Έτσι, λοιπόν, παρακάτω θα δείτε δύο από τις αγαπημένες συνταγές του πατέρα Επιφάνιου για χταπόδι και πιλάφι με θαλασσινά, οι οποίες σίγουρα θα σας λύσουν τα χέρια το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα, ο πατέρας Επιφάνιος, όπως συνήθιζε να κάνει, μοιράζεται στις συνταγές του – όπως αυτές υπάρχουν στο βιβλίο του – και αρκετά από τα μυστικά του, ώστε το φαγητό να πετυχαίνει πάντα και να μπορείτε να απολαύσετε ένα γευστικό αποτέλεσμα.

Χταπόδι με ρύζι
Υλικά (για 6 μερίδες): 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό, μισό κιλό ρύζι τύπου καρολίνα, 2 κρεμμύδια, 180 γραμμάρια λάδι, μαυροπίπερο, κύμινο, 6 με 7 ντομάτες ώριμες, 1 ματσάκι μαϊντανός (ή κατά τη προτίμηση μας 1 ματσάκι άνηθος).

Βράζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομματάκια μήκους ενός ή δύο εκατοστών. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε. Ρίχνουμε το ρύζι, αφού προηγουμένως το πλύνουμε και το στραγγίσουμε και το περνάμε ένα γύρο με το λάδι και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις ντομάτες, που έχουμε περάσει ήδη από τον τρίφτη, τα μπαχαρικά, τα κομμάτια του χταποδιού, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το αλάτι. Ρίχνουμε, επίσης και το ανάλογο νερό. Υπολογίζουμε το νερό με το ρύζι σε αναλογία ένα προς τρία, δηλαδή ένα μέρος ρύζι τρία μέρη νερό. Αφού βράσουν όλα μαζί για ένα δεκάλεπτο, τα μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ και τα βάζουμε στο φούρνο επί είκοσι λεπτά στους 100 βαθμούς και το χταποδοπίλαφο θα είναι σε λίγο εντελώς έτοιμο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.