Θαύματα Παναγίας: Το παρακάτω χρονολογείται πιθανότατα επί Τουρκοκρατίας. Είναι μία συγκλονιστική αληθινή ιστορία.

Ήταν, λοιπόν, μία κόρη ονομαζόμενη Μαρία. Ο πατέρας της ήταν χριστιανός και ζήτησε να την παντρέψει. Εκείνη θέλοντας να φυλάξει την αγνότητά της, αρνήθηκε.
Μετά τον θάνατο του πατέρα της, ήρθε άλλος πασάς στην περιοχή αυτή. Έτσι βγήκε μία ημέρα και πήγε στο μοναστήρι οπού ήταν η Μαρία. Όταν την αντίκρισε ο πασάς, αμέσως, γέμισε η καρδιά του έρωτα σατανικό και λαγνεία.

Γυρίζοντας στο σπίτι του έστειλε γράμμα στην ηγουμένη και της έλεγε: «Αμέσως να μου στείλεις την Μαρία, διότι την είδα και με είδε, με αγάπησε και την αγάπησα».

Διαβάζει το γράμμα η ηγουμένη, φωνάζει τη Μαρία και της λέει:

Παιδί μου, τί καλό είδες στον πασά και τον κοίταξες με αγάπη; Κοίταξε τι μου γράφει εδώ!

Απαντά, λοιπόν, η Μαρία:

Εγώ δεν ξέρω τίποτε. Τον κοίταξα με άλλον σκοπό και αναρωτήθηκα: «Άρα, Θεέ μου, αυτή τη δόξα που έχει εδώ τούτος ο πασάς, θα την έχει και στον άλλον κόσμο; Και αυτός με κοίταξε με διαβολικό σκοπό. Εγώ αν ήθελα παντρειά, θα με πάντρευε και ο πατέρας μου και θα έπαιρνα χριστιανό».

Τότε γράφει η ηγουμένη στον πασά: «Καλύτερα σου στέλνω το κεφάλι μου, παρά τη Μαρία!».
Στέλνει πάλι ο πασάς και λέει στην ηγουμένη: «Ή θα μου στείλεις τη Μαρία, ή έρχομαι και την παίρνω μόνος μου και καίω το μοναστήρι».

Το άκουσε η Μαρία και λέει στην ηγουμένη:

Όταν έλθουν οι απεσταλμένοι, στείλε τους στο κελί μου και εγώ θα τους απαντήσω.

Ήλθαν οι απεσταλμένοι στο κελί της Μαρίας, και τους ρώτησε τι θέλουν.
Της είπαν εκείνοι:

Μας έστειλε ο πασάς να σε πάρουμε, διότι είδε τα μάτια σου και τα ορέχθηκε.

Τους ζήτησε να περιμένουν να πάει στην εκκλησία να προσευχηθεί πρώτα. Τότε παίρνει ένα μαχαίρι και ένα πιάτο, και πηγαίνει εμπρός στον Ιησού Χριστό και λέει προσευχόμενη:
«Κύριέ μου, μου έδωκες τα μάτια τα αισθητά διά να πηγαίνω στον καλό δρόμο, και εγώ να πηγαίνω με το θέλημά μου στον κακό δεν είναι πρέπον. Και επειδή αυτά τα αισθητά θα μου βγάλουν τα νοητά, ιδού οπού τα βγάνω διά την αγάπη σου, διά να φύγω από το βόρβορο της αμαρτίας».

Και αμέσως βάζει το μαχαίρι μέσα στο μάτι της και το βγάζει μέσα στο πιάτο. Πηγαίνει εμπρός στην εικόνα της Παναγίας και βγάζει και το άλλο της μάτι και τα βάζει μαζί.
Τότε τα δίνει στους απεσταλμένους να τα στείλουν στον αφέντη τους. Αφού τα είδε ο πασάς, ο σατανικός έρωτας μετατράπηκε αμέσως σε πνευματική κατάνυξη.

Σηκώνεται ευθύς συγκινημένος και πηγαίνει στο μοναστήρι. Εκεί παρακαλάει τις καλόγριες να πάνε να κάνουν δέηση στον Θεό, ώστε να γιατρευτεί η Μαρία. Πηγαίνουν πάραυτα όλες μαζί με τον πασά και πέφτοντας κατά γης παρακαλούν τον Κύριο και την Θεοτόκο να δώσει το φως της Μαρίας.

Εμφανίστηκε τότε η Θεοτόκος ως αστραπή στην Μαρία και της λέει:

Χαίρε, Μαρία! Επειδή προτίμησες να βγάλεις τα μάτια σου για την αγάπη του Υιού και την δική μου, ιδού πάλι έχε τα μάτια σου και πλέον πειρασμός να μη σου συμβεί.

Βλέποντας δε το θαύμα οι παρόντες εχάρησαν πολύ και δόξασαν τον Θεό και την Παναγία. Μέχρι και ο πασάς πίστεψε. Έπειτα ο πασάς αφιέρωσε πολύ χρυσό στο μοναστήρι και πήρε συγχώρηση από τις καλόγριες. Ο πασάς αφού αναχώρησε από το μοναστήρι έκανε καλά στην υπόλοιπη ζωή του και έσωσε την ψυχή του.

Διαβάστε επίσης για την Παναγία τη Γοργοεπήκοο και την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας που ακούει και ελεεί γρήγορα όσους την επικαλούνται.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (4 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.