Πλήρες θαυμάτων υπήρξε το φετινό διάστημα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και μέχρι την Πανήγυρη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ στις 5 Μαΐου, για πολλούς από τους προσκυνητές που επισκέφθηκαν τον Ναό του Αγίου μας στον Άγιο Αμβρόσιο Λεμεσού, για να ασπασθούν τα Τίμια Λείψανα του Αγίου μας και να επικαλεστούν τη βοήθειά του.

Πολλά είναι τα θαύματα που μας έστειλαν οι πιστοί προσκυνητές του Αγίου μας, επωνύμως ή ανωνύμως, και συνέβησαν όλα το τελευταίο διάστημα, κάτι που αποδεικνύει ότι, παρόλο που αυτή η περίοδος είναι ιδιαίτερα δύσκολη και επώδυνη λόγω του ιού που μας ταλαιπωρεί, εντούτοις αυτός ο χρόνος είναι και ευλογημένος, γιατί είναι χρόνος δοκιμασίας! Ο Άγιος Εφραίμ μας το αποδεικνύει περίτρανα με όλες αυτές τις επεμβάσεις του και κάνοντας ολοφάνερη τη παρουσία του εντός και εκτός του Ναού Του και σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού μας.

Ένα από τα πρόσφατα θαύματα του Αγίου μας είναι και το εξής, από τον κ. Χαράλαμπο από τη Λεμεσό, το οποίο παραθέτουμε με τη συγκατάθεση του ιδίου, προς ενίσχυση της Πίστεως και της αγάπης μας προς τον Άγιο Εφραίμ:
«Ονομάζομαι Χαράλαμπος Ζ. από την Λεμεσό και θα ήθελα να σας πω το θαύμα, που μου έκανε ο Άγιος λίγο πριν το Πάσχα.

Τον Μάρτιο διαγνώστηκα μέσω αξονικής τομογραφίας με όζον 1.5 εκατοστά στον πνεύμονα. Ο γιατρός μου με παρέπεμψε να κάνω βρογχοσκόπηση στο Γερμανικό Ογκολογικό. Μετά από μια βδομάδα τα αποτελέσματα έδειξαν κάποια κύτταρα, που δεν άρεσαν στον γιατρό μου και μου έκλεισε ραντεβού πάλι στο Γερμανικό Ογκολογικό για βιοψία στις 22 Απριλίου.
Παρεμπιπτόντως, από την πρώτη διάγνωση μου, πήγα στον Άγιο Αμβρόσιο και επισκέφτηκα την Εκκλησία του Αγίου Εφραίμ. Εκεί προσευχήθηκα και με ρώτησε ο Πάτερ Χρήστος αν έχω κάποιον άρρωστο… εγώ επειδή δεν ήξερα αν είχα όντως κάτι κακό του είπα όχι.

Η γυναίκα μου όμως, είπε στον Πάτερ Χρήστο να κάνει παράκληση στον Άγιο Εφραίμ για μένα, γιατί περίμενα κάποιες εξετάσεις. Μου έδωσε λαδάκι του Αγίου Εφραίμ και εικονίτσα. Κάθε πρωί και βράδυ σταυρονόμουνα με το λαδάκι και έκανα την προσευχή μου.
Πήγα στις 22 Απριλίου για την βιοψία μαζί με την σύζυγό μου. Με προετοίμασαν και μου έδωσαν 2 χάπια για να χαλαρώσω πριν την νάρκωση και με έβαλαν στον αξονικό. Έκαναν 2 προσπάθειες για να εντοπίσουν τον όζον και να πάρουν δείγμα. Έρχεται ο γιατρός κοντά μου και μου λέει: «Κύριε Χαράλαμπε έχω ευχάριστα νέα… Δεν βρίσκω τίποτα να πάρω δείγμα. Έχει χαθεί!!!!». Μονομιάς πήρα την γυναίκα μου και της είπα ότι έγινε θαύμα από τον Άγιο Εφραίμ!!
Την επόμενη με πήρε τηλέφωνο ο πνευμονολόγος μου και μου είπε: «Έμαθα τα ευχάριστα κ. Χαράλαμπε». Του λέω, ευχαριστώ γιατρέ μου, και μου απάντησε: Μην ευχαριστείς εμένα Τον Θεό να ευχαριστείς!»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.