Πρώτη Κυριακή του 2014... Ιανουάριος. ... Μια μέρα βροχερή και παγωμένη...

Πήγαμε, όπως κάθε Κυριακή, στη Μονή του Αγίου Κενδεα στο Αυγορου.
Όταν τελείωσε η Θεία Λειτουργία, περιμέναμε τη Μητέρα Χριστοφορα στο Αρχονταρικι. Πήραμε την ευχή της και της ζητήσαμε την δαφνη του Αγίου Ανθιμου για να αποκτήσουμε ένα παιδάκι, 6 χρόνια μετά την κοιμηση του πρώτου μας παιδιού. – Πάω τώρα να στη φέρω Χαρούλα μου, μου απάντησε.
Κάποιος κυριος που στεκόταν δίπλα μας, ο οποίος εκκλησιαζοταν εκεί πολλά χρόνια πριν από εμάς μου είπε – Η Μητέρα Χριστοφορα μιλά με τον Άγιο Άνθιμο. Τώρα πήγε να φέρει τη δαφνη, αλλά μαζί θα σου φέρει και την απάντηση του Αγίου Ανθιμου, γι’αυτό όταν επιστρέψει άκουσε την προσεκτικά.
Η Ηγουμένη Χριστοφορα επέστρεψε κάποια λεπτά μετά χαμογελαστή. Μου έδωσε τα φύλλα δάφνης (ευλογημενα από τον Άγιο πριν από την κοιμηση του) τα οποία έδινε ο Άγιος Άνθιμος σε κοπέλες που ήθελαν να γίνουν μανούλες και μου είπε : – Πάρε τη δαφνη του Αγίου Ανθιμου. Νηστεψε τη Δευτέρα με τον Μάριο σου και έπειτα για τρεις μέρες κάνε τη δαφνη τσάι και πιείτε το. Θα μείνεις έγκυος και θα γεννήσεις ένα Ανθιμακι μικρό, ανοικτοχρωμο… Μας περιέγραψε σε λίγα λεπτά ένα μικρό αγοράκι!
Φύγαμε από το Μοναστήρι γεμάτοι πίστη και ελπίδα. Αγοράσαμε μια μικρή εικονίτσα και τον Βίο του Αγίου.
Επιστρεψαμε στο σπίτι και ξεκινήσαμε να μελετάμε τον Βίο του Αγίου Ανθιμου. Διαβάζουμε : Ημέρα Εορτής 15 Φεβρουαρίου. Κάποιες μέρες μετά μας τηλεφώνησε ο γιατρός μας. Μου είπε – Πάρε όλα τα φάρμακα που σου έγραψα και μην ξεχάσεις πως πρέπει να κάνεις τις αναλύσεις σου στο Χημείο στις 15 Φεβρουαρίου, ημέρα Σάββατο, το πρωί!
15 Φεβρουαρίου 2014. Ο Μάριος φεύγει για το Μοναστήρι. Έρχεται η χημικός στο σπίτι και μου παίρνει αίμα. Την ώρα που κοινωνουσε ο Μάριος την ημέρα της εορτής του Αγίου Ανθιμου, κτύπησε το τηλέφωνο – Χαρά μου! Είσαι έγκυος, μου είπε η χημικός! Τηλεφωνουσα στον Μάριο, αλλά δεν απαντούσε! Όταν έμαθε τα ευχάριστα νέα, τα μετέφερε στη Μητέρα. Εκείνη του είπε – ο Άγιος Άνθιμος να στερεωνει το μωρό σας.
Στον υπέρηχο των 3ων μηνών, μάθαμε πως περιμέναμε αγοράκι!
Στις 9 Οκτωβρίου γεννήθηκε το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής μας και πήρε το όνομά Άνθιμος!
Όταν πέρασαν οι 40 ημέρες μετά τη γέννηση του, πήγαμε στο Μοναστήρι, αγκαλιαστηκαμε με τη Μητέρα και κλαιγαμε μαζί από χαρά και συγκίνηση…
Λίγες μέρες πριν από την κοιμηση της, μου είπε – Έβλεπα τον Άνθιμο στην κοιλιά σου και μιλούσαμε μαζι! Μου έλεγε – αγαπώ πολύ τη μαμα, τον μπαμπά, αλλά αγαπώ πολύ και σένα!
Σε παρακαλώ να μου προσέχεις τον Άνθιμο. Πάντα και πάνω απ’ολα το νου στον Ανθιμο.
Σήμερα στο νησί μας έχουν γεννηθεί πάνω από 30 Ανθιμοι και Ανθιμιες, μετά από τάματα στον Άγιο σαν και το δικό μας.
Ευχόμαστε ολόψυχα Χρόνια Πολλά σε όλα αυτά τα παιδιά – θαύματα, μικρά και μεγάλα και ο μεγάλος αυτός Άγιος της Ορθοδοξιας μας και η Μητέρα Χριστοφορα να σας προστατεύουν πάντα!
Χρόνια σου Πολλά Ανθιμε μας!
Θα είσαι πάντα η μεγαλύτερη αγάπη και ευλογία της ζωής μας 💙
Δημοσίευση από Χαραλαμπια Χ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.