Αρχ. Δανιήλ Αεράκης: Τι σχέση λοιπόν με τον αληθινό Θεό μπορούν να έχουν οι δεισιδαιμονίες, οι προλήψεις, οι μαγείες, τα μέντιουμ, οι χαντρούλες, τα αστρολόγια, τα φλιτζάνια, τα ξόρκια, οι χαρτορίχτρες, το «χτύπα ξύλο», η «μαύρη γάτα», το σκόρδο ή το κρεμμύδι, η μοίρα, τα μαντζούνια, τα ψευτοφυλακτά, το φτύσιμο στον κόρφο και ένα σωρό άλλα δαιμονικά «τερτίπια»;

Σε έρευνα, που δημοσίευσε η «Καθημερινή» (1 Δεκ. 2022) αναφέρεται: Το 40% των ανθρώπων παγκοσμίως (οι 4 στους 10) πιστεύουν στη μαγεία. Πιστεύουν, ότι ωρισμένοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν μαγικά και άλλοι ότι μπορούν να ξορκίζουν πάλι με μαγικά πράγματα. Και πολλοί άλλοι πιστεύουν ότι είναι έρμαια της τύχης και ότι κάποια κατάρα τους συνοδεύει και θα τους προκαλή για πάντα κακό!

Βέβαια το ποσοστό των μαγοπλήκτων κυμαίνεται από τόπο σε τόπο. Για παράδειγμα οι Σουηδοί μόνο στο 9% πιστεύουν στις δεισιδαιμονίες και τις προλήψεις. Σε χώρες της Αφρικής, όπως η Τυνησία, το 90% δηλώνει ότι πιστεύουν στη μαγεία.

Στην πατρίδα μας, στη Χριστιανική Ελλάδα, το ποσοστό του 40% ανεβαίνει. ’Αρκεί να δήτε πόσοι φορούν Σταυρό και πόσοι «χαντρούλες». Πόσοι ξέρουν το «ζώδιό» τους, και πόσοι ξέρουν πόσα είναι τα Ευαγγέλια και τι είναι ο Χριστός!

Όταν όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν καθημερινή αστρολογικήώρα, και η αστρολόγος, ως αυθεντία, ως «μαντείο των Δελφών», λέει τι θα συμβή στους ανθρώπους ανάλογα με το ζώδιό τους, αντίλαμβάνεσθε ότι οι περισσότεροι δεν πιστεύουν στον αληθινό Θεό, αλλά κυριολεκτικά τρομοκρατούνται από «συνταγές» μάντηδων και μέντιουμ.

Το χειρότερο είναι ότι ορθόδοξες ενορίες και επισκοπές οργανώνουν «προσκυνηματικές» εκδρομές, επιζητώντας κάποιο… θαύμα με φανουρόπιττα, με λίγο αγιασμένο χώμα, με κάποια πέτρα που χτυπάει, με όνειρα και περιγραφές απιθάνων γεγονότων, με εκστασιαζόμενους τύπους, με θρησκευτικές ανοησίες…

Τι κρίμα! Η Αλήθεια ήλθε! Η Αλήθεια υπάρχει. Η Αλήθεια σώζει. Κι εμείς επιμένουμε να πιστεύουμε σε…παραμύθια!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.