Συνάντηση με τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας είχε το νεοσύστατο Πανελλήνιο Συντονιστικό Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο απαρατίζουν τέσσερις Ενώσεις Στρατιωτικών.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και την επικείμενη ψήφιση του νέου ειδικού μισθολογίου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας .

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την ενίσχυση της κοινής αγωνιστικής δράσης – πορείας των συνδικαλιστικών Φορέων στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας.

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζουν:

Αυτή την περίοδο επιβάλλεται η κλιμάκωση των αγωνιστικών μας δράσεων για την απόκρουση των συνεχιζόμενων επιθέσεων εκ μέρους της Κυβέρνησης στους θεσμούς που εκπροσωπούμε αλλά και στο ανθρώπινοδυναμικό τους.

Καίρια ζητήματα στα οποία εστιάστηκε η συζήτηση ήταν οι προσφάτως ψηφισθέντες νόμοι (ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τρίτο μνημόνιο) και οι περαιτέρω πρωτοβουλίες μας για την αποτροπή των δυσμενών επιπτώσεών τους, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις προεκλογικές διακηρύξεις των δυο κομμάτων της συγκυβέρνησης, όσο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που, ως γνωστόν, υπαγορεύουν στην κυβέρνηση να προβεί στην πλήρη αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών που έχουν υποστεί τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων με τους προηγούμενους μνημονιακούς νόμους.

Η προσπάθεια για την επίλυση των σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, θα γίνει μόνο με διεκδίκηση από κοινού όλων των φορέων των εν ενεργεία.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.