Σιφνέικη ρεβιθάδα, ένα παραδοσιακό πιάτο γεμάτο γεύση, αρώματα και ρεβίθια που λιώνουν στο στόμα!

Το μυστικό του Γίωργου Τσούλη για να φτιάξετε την πιο νόστιμη σιφνέικη ρεβυθάδα είναι ότι όσο περισσότερη ώρα τα ψήσουμε τοσο το καλύτερο. Ιδανικά, πρέπει να τα ψήσουμε 14-16 ώρες. Θέλουμε να μαυρίσουν, αυτό είναι το μυστικό της παραδοσιακής ρεβιθάδας.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη σιφνέικη ρεβυθάδα είναι:

ια τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

150 ml νερό

Για τη ρεβιθάδα

1 κιλό ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό για 1 μέρα

3 λευκα κρεμμύδια, κομμένα σε καθετες φετες

200 ml ελαιόλαδο

1 κ.σ. ρίγανη

2 δαφνόφυλλα

2 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα

2 ½ λίτρα ζωμό λαχανικών

Αλάτι

Φρέσκο πιπέρι

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Χυμό λεμονιού

Επί το έργον:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.

Για τη ζύμη:

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το νερό και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να δημιουργήσουμε μια πολύ κολλώδης ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη.
Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά.

Τα μεταφέρουμε σε μια γάστρα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, τη ριγανη τα δαφνόφυλλα, το δεντρολίβανο και το ζωμο.

Πασπαλίσουμε με λίγο αλάτι, φρέσκο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε στο χείλος του σκεύους το μισό ζυμάρι και κλείνουμε με το καπάκι ώστε να κουμπώσει πολύ καλά.

Την άλλη μισή ζύμη την απλώνουμε στο σημείο που κλείνει το καπάκι και την πατάμε καλά, ώστε να μην φεύγουν οι υδρατμοί.

Ψήνουμε τα ρεβίθια για περίπου 8-10 ώρες, μέχρι να χυλώσουν.

Αφαιρούμε τα ρεβίθια από τον φούρνο, αφαιρούμε και πετάμε τη ζύμη γύρω από τη γάστρα, διορθώνουμε το αλάτι και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε τη Σιφνέικη ρεβιθάδα με λίγο χυμό λεμονιού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.