Οι σουπιές πλακί είναι μια πεντανόστιμη και θρεπτική μοναστηριακή συνταγή που σίγουρα θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

Η κουζίνα στο Άγιο Όρος είναι αξιολογότατη, λιτή, νόστιμη, με συνταγές ωφέλιμες για την υγεία. Η αγιορείτικη κουζίνα βασίζεται στα λαχανικά, τα όσπρια και ότι προσφέρει η θάλασσα που περιβάλλει το Άγιο Όρος.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τις αγιορείτικες σουπιές πλακί είναι:

5 κιλό σουπιές
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμός και φέτες λεμονιού
1 φλούδα πορτοκαλιού
Αλάτι, πιπέρι

Επί το έργον:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια. Βάζουμε σε μία ανοιχτή κατσαρόλα το λάδι, τις σουπιές, το μαϊντανό, το λεμόνι, την φλούδα πορτοκαλιού και λίγο νερό. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μερικές βράσεις. Αν χρειάζεται να πήξουμε τη σάλτσα, διαλύουμε δύο κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό ανακατεύοντας συνέχεια για να μην σβολιάσει.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.