Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, συνεχίζοντας το Ιεραποστολικό οδοιπορικό του στην τραχεία περιοχή της περιοχής Gulu της Βορείου Ουγκάντας, επισκέφθηκε τους Ιερούς Ναούς της Ζωοδόχου πηγής και του Αρχαγγέλου Γαβριήλ και το παρακειμενο σχολείο, χτισμένα κυριολεκτικά μέσα στην Ζούγκλα, όπου οι μαθητές του επεφύλαξαν ενθουσιώδη υποδοχή.

Στην θερμή ομιλία του ο Μακαριώτατος απευθύνοντας λόγια αγάπης στους μαθητές, τους επεσήμανε πως πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία για μάθηση, και αργότερα μεγαλώνοντας με ευγνωμοσύνη θα θυμούνται το Ορθόδοξο σχολείο που τους έδωσε αυτή την μεγαλη ευκαιρία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετά την επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαυρεντίου, ο Μακαριώτατος είχε συνάντηση με τους ιερείς της περιοχής, οπου τους εξέφρασε την ευαρέσκεια της Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικά, για την θυσιαστική διακονία τους σ’ αυτή την ακριτική και ταλαιπωρημένη περιοχή από πολέμους και φτώχεια.

Οι ιερείς με την σειρά τους εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Μακαριώτατο για την επίσκεψή του που αποδεικνύει την πατρική στοργή και ενδιαφέρον του οχι μόνο για την περιοχή τους αλλά και για όλη την Αφρικανική Ήπειρο.

0511alex.jpg

0511alex1.jpg

0511alex2.jpg

0511alex3.jpg

0511alex4.jpg

0511alex5.jpg

0511alex6.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.