Ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα της επικοινωνίας της Εκκλησίας και της κοινωνίας, πρωθιερέας Βσέβολοντ Τσάπλιν πρότεινε να δημιουργηθεί στη Ρωσία ένα πολιτικό σύστημα το οποίο να συνδυάζει τα στοιχεία της μοναρχίας και του σοσιαλισμού, μεταδίδει το πρακτορείο «Interfax».

«Η κρατικότητα, το δίκαιο και η αλληλεγγύη είναι τρεις αξίες με βάση τις οποίες πρέπει να κατασκευάζουμε το σύστημα το οποίο να ένωνε το μοναρχία και το σοσιαλισμό», δήλωσε ο πάτερ Βσέβολοντ στη συνεδρίαση της στρογγυλής τραπέζης στη Μόσχα.

Όπως είπε, οι Ρώσοι τρέφουν συμπάθεια στα ιδεώδη του σοσιαλισμού και της μοναρχίας. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να έχουμε μια δυνατή κεντρική εξουσία και το κοινωνικό κράτος «που αποσκοπεί όχι απλά στις ανάγκες του απλού ανθρώπου, αλλά και στη γνώμη του, στη συλλογική του φωνή, στη συλλογική του σκέψη».

Εκτός από αυτό, θεωρεί ότι στη Ρωσία ο λαός και η εξουσία πάντα αισθάνονταν την ενότητα. «Η αντιπαράθεση του λαού και της εξουσίας είναι μια ιδέα που μας επιβάλλεται από έξω. Αυτή η ενότητα του λαού και της εξουσίας δεν υφίσταται χωρίς την πίστη, για αυτό η αξία της πίστης είναι κεντρική», πρόσθεσε ο επίσημος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.