ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΡΤΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Με τις δέουσες τιμές η Καλαμάτα υποδέχθηκε τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου. Η υποδοχή του Μακαριωτάτου στην πόλη έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, έμπροσθεν του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού.

Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε του πανηγυρικού πολυαρχιερατικού Εσπερινού, με την παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Γέροντος Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Γουϊνέας κ. Γεωργίου, Καρθαγένης κ. Μελετίου, του Θεοφιλ. Επισκόπου Τολιάρας κ. Προδρόμου, καθώς και των Σεβ. Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και οικείου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πολιούχου της Καλαμάτας, Παναγίας Υπαπαντής θα κορυφωθούν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, κύρια ημέρα της Εορτής, με την τέλεση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας και τη λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Καλαμάτα Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Καλαμάτα Πατριάρχης Αλεξανδρείας Υποδοχή

Καλαμάτα Πατριάρχης Αλεξανδρείας Υποδοχή 2024

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 7,30 π.μ., ο Μακαριώτατος θα προστεί του Όρθρου και της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με το πέρας της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος θα τιμήσει τον Άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου, τ. Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους και Εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για τη συμβολή του στην ανακαίνιση του εσωτερικού του Καθολικού της ιστορικής Ιεράς Μονής Βουλκάνου.

Στη συνέχεια και ώρα 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας, προς ευλογία των κατοίκων και των προσκυνητών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 7 μ.μ., στο Μέγαρο Χορού, ο Μακαριώτατος θα ανακηρυχθεί από τον Δήμαρχο Καλαμάτας και το περί αυτόν Δημοτικόν Συμβούλιον, σε επίτιμο δημότη Καλαμάτας.

Τον εορτασμό θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους ως συνοδοί του Πατριάρχου οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Γουϊνέας κ. Γεώργιος, Καρθαγένης κ. Μελέτιος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τολιάρας κ. Πρόδρομος, καθώς και οι Σεβ. Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και ο οικείος Ποιμενάρχης.

Επίσης θα παραστούν εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, των Κομμάτων, του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Πατριαρχική επίσκεψη θα περατωθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και ώρα 10 π.μ., με την μετάβαση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ. Θεοδώρου, στην ιστορική Ιερά Μονή Βουλκάνου, για προσκύνημα.

Διαβάστε όλα τα εκκλησιαστικά νέα από την Εκκλησία Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.