Ομάδα εθελοντών από το πρόγραμμα «Five Loaves» («Πέντε Άρτοι»), το οποίο υλοποιεί η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Μελβούρνης, μοίρασε ζεστά γεύματα (ψητό αρνί και κοτόπουλο με λαχανικά), καθώς και φρούτα και επιδόρπιο, σε αστέγους στα νοτιοανατολικά προάστια της Μελβούρνης. Η δράση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 29 Ιουνίου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και υπό την καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού.

Ο στόχος του προγράμματος «Five Loaves» είναι να δημιουργήσει, μέσω της τροφής, μία δίοδο σύνδεσης όλων των ανθρώπων, αλληλοκατανόησης και αλληλοεκτίμησης. Αυτή η πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης απευθύνεται σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, όπως άστεγοι, άτομα με προβλήματα εξάρτησης από ουσίες, οικογένειες με οικονομικά προβλήματα, αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες, άτομα με αναπηρίες, καθώς και σε όποιον έχει ανάγκη από ένα ζεστό γεύμα και μια κουβέντα.

Ο π. Παντελεήμων Λάσκαρης από την Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης South Yarra και οι εθελοντές του «Five Loaves», οι οποίοι ετοίμασαν τα γεύματα, έλαβαν πολλά θετικά σχόλια και ευχαριστίες από όσους δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να φάνε κρέας εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα, ένας άστεγος ανάφερε ότι δεν είχε φάει κρέας καθόλου φέτος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.