ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Από τον μεγάλο σεισμό προσπαθεί να συνέλθει τώρα η Ζάκυνθος. Έρημη πόλη ήταν το πρωί σήμερα η Ζάκυνθος με κλειστές τις δημόσιες υπηρεσίες, τα σχολεία αλλά και τα καταστήματα στην αγορά. Η ισχυρή σεισμική δόνηση των 6.4 ρίχτερ με τη μεγάλη διάρκεια και το θόρυβο που την ακολούθησε, παρότι πανικόβαλε τον πληθυσμό δεν προκάλεσε μεγάλες ζημιές, ούτε φυσικά θύματα ή τραυματίες.

Ο μεγάλος σεισμός που χτύπησε τη Ζάκυνθο το πρωί, προκάλεσε αρκετές καταστροφές στο νησί.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους είτε επέστρεψαν κι κοιμήθηκαν τα σπίτια τους είτε πήγαν σε σπίτια συγγενών και φίλων στα χωριά.

Από τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα συνεδριάζει το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας και εξετάζει την κατάσταση στο νησί Ζάκυνθος.

Με τη συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών οργανώθηκαν συνεργεία ελέγχου και παρακολούθησης των ζημιών τα οποία ήδη άρχισαν να επισκέπτονται σχολεία και δημόσιους χώρους για να διαπιστώσουν και να καταγράψουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Στο Κέντρο της πόλης η ΔΕΗ αποκαθιστά και την τελευταία σοβαρή βλάβη που προκλήθηκε από την κατάρρευση μιας τσιμεντένιας κολόνας ηλεκτροφωτισμού στην οδό Λεωνίδα Ζώη.

Στα νησιά Στροφάδες οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι η κατάρρευση της στέγης ενός μικρού κτιρίου δίπλα από την είσοδο του ιστορικού κάστρου της Μονής.

Αξίζει να τονίσουμε ότι κατάρρευση βράχων είχαν και στην παραλία του Καλαμακίου όπως μπορείτε να διαπυστώσετε και από φωτογραφία που τράβηξε ο φακός του ΕΡΜΗ

Σοβαρές υλικές ζημιές έχουν καταγραφεί τώρα σε κτίρια, στον τραπεζοειδή στο λιμάνι ενώ κατολισθήσεις προκλήθηκαν στο Κρυονέρι.

Τέλος μικροζημιές καταγράφηκαν και στο Θέατρο του Σαρακηνάδου.

Και στο μεταξύ η γη του νησιού συνεχίζει τώρα να χορεύει στους ρυθμούς των Ρίχτερ σε περιορισμένα όμως μεγέθη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.