ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που αφορούν στους τρεις πληττόμενους νομούς, Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, όλων των βαθμίδων για τις επόμενες δύο εβδομάδες, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τα σχολεία κλειστά θα παραμείνουν επίσης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Δημοτικό Βρεφοκομείο, οι Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, τα φροντιστήρια, καθώς και οι αθλητικές ακαδημίες.

Έτσι μικροί και μεγάλοι μαθητές θα μείνουν στα σπίτια τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται όχι μόνο για τις χαμένες διδακτικές ώρες, αλλά και για τους εργαζόμενους γονείς.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Οι αποφάσεις

Θ’ αργήσουν να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα για παράταση των προληπτικών μέτρων τουλάχιστον μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που αφορούν στους τρεις πληττόμενους νομούς, Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, όλων των βαθμίδων για τις επόμενες δύο εβδομάδες, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «θα προχωράμε σε κλεισίματα σχολείων όσο έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα και έχουμε μαθητές που επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές».

Αναφορικά με τις απουσίες η κ. Κεραμέως ανέφερε πως το υπουργείο Παιδείας έχει προβλέψει ότι οι απουσίες για τους μαθητές που δεν προσέρχονται λόγω κοροναϊού θα καταχωρούνται αλλά δεν θα προσμετρώνται.

Αναφορικά με την κάλυψη της ύλης για όσα σχολεία που έχουν κλείσει ή πρόκειται να κλείσουν έως 14 ημέρες, η κ. Κεραμέως είπε ότι γι΄ αυτά τα σχολεία ήδη έχει εκπονηθεί σχέδιο.

«Εάν πάμε σε πιο γενικευμένη αναστολή λειτουργίας και εκεί το υπουργείο Παιδείας έχει πλήρη σχέδιο» πρόσθεσε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.