Μέχρι στιγμής, πάντως η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα διαθέσει δωρεάν μάσκες σε παιδιά και εκπαιδευτικούς, ενώ το υπουργείο Παιδείας έχει ενημερώσει ότι δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα για τους μαθητές στους εξωτερικούς χώρους και στα διαλείμματα.

Στα σοβαρά ερωτήματα που θέτουν εκπαιδευτικοί και γονείς σχετικά με το θέμα της ασφαλούς επιστροφής των μαθητών και όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, στα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, θα απαντήσει τη Δευτέρα η κυβέρνηση, μέσω της συνέντευξης Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Παιδείας.

Κατά την ενημέρωση, θα απαντήσουν σε ερωτήσεις, παιδίατροι και λοιμωξιολόγοι ενώ το τελικό σχήμα λειτουργίας των σχολείων, θα το δώσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Για την ερχόμενη Τρίτη έχει προγραμματισθεί και έκτακτη συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με την παρουσία των Υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Παιδείας Νίκης Κεραμέως, για το ζήτημα της προετοιμασίας λειτουργίας των σχολείων.

Στη συνεδρίαση από την πλευρά της Κυβέρνησης θα παρατεθούν τα δεδομένα, θα αναλυθούν οι αποφάσεις ενώ θα κληθούν τα κόμματα να διατυπώσουν τις θέσεις τους.

Προβληματισμός επικρατεί στους εκπαιδευτικούς κύκλους για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε λίγες μέρες, καθώς θεωρούν πως υπάρχουν πολλά κενά στο σχέδιο που υλοποιεί το υπουργείο Παιδείας ενώ το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών, ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), τονίζει πως «με 25 και πλέον μαθητές ανά αίθουσα θα είναι αδύνατον να τηρηθούν αποστάσεις ειδικά σε μικρές αίθουσες 25 έως 30 τετραγωνικών μέτρων».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.