Με κάθε λαμπρότητα η ενορία του Αγίου Γεωργίου Πυργιωτίκων, έξω από το Ναύπλιο, υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα και τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γερβασίου από το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Γερβασίου στην Αχαΐα, την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2026.
Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Γερβασίου, προεξάρχοντος του Ιερομονάχου π. Γενναδίου Βατοπαιδινού από το Άγιον Όρος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Κατά την υποδοχή, την Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανο υποδέχθηκε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδος, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης, παρουσία κληρικών και πλήθους πιστών.
Ο νέος εφημέριος του ναού, π. Βασίλειος Κορολής, τόνισε, μεταξύ άλλων, την απέραντη χαρά και ευγνωμοσύνη του προς τον Θεό, διότι η ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Πυργιωτίκων είχε την ευλογία να τιμήσει τον νεοκαταταγέντα Άγιο Γερβάσιο, τον άγιο ποιμένα της Πάτρας, ο οποίος με την αγία ζωή του, την ταπείνωση και την πατρική του αγάπη άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην Εκκλησία.








































