Σειρά Υποδειγματικών – Εκπαιδευτικών Θείων Λειτουργιών τέλεσε αυτή την εβδομάδα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, για τους μαθητές και τις μαθήτριες σχολείων της πόλης μας.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, για τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, για το Πειραματικό Γυμνάσιο Βόλου και την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στον ίδιο Ναό, για το Πειραματικό Λύκειο Βόλου.

Κατά την διάρκεια των υποδειγματικών Θείων Λειτουργιών, οι οποίες τελέστηκαν στον σολέα, με μέτωπο προς τους μαθητές, ο Θεολόγος Καθηγητής κ. Σωτήριος Τσιτσιρίγκας εξήγησε στους μαθητές, με λόγο απλό και παραστατικό, τα τελούμενα και ανέλυσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, καθιστώντας το μεθεκτό και κατανοητό από όλους. Από την μεριά του, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την σπουδαιότητα της κατανόησης των τελουμένων στην Θεία Λειτουργία, αναφέρθηκε στην κορυφαία θέση που αυτή κατέχει στην ζωή της Εκκλησίας, ευχαρίστησε τον κ. Τσιτσιρίγκα για την καθοριστική συμβολή του στην διεξαγωγή των Υποδειγματικών Θείων Λειτουργειών και συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές τους για την τάξη και την ολόθυμη συμμετοχή τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.