ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥ: Με λαμπρότητα τιμάται η Υπαπαντή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας.

Την Παρασκευή 1-2-2019 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Μαρπήσσης Πάρου, όπου τιμάται ιδιαιτέρως η εορτή αυτή και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος.

Μετά την Αρτοκλασία ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον δραστήριο Εφημέριο Αιδεσιμωλογιώτατο π. Εμμανουήλ Τζιώτη που διακονεί με αφοσίωση τον λαό και την Εκκλησία της Μάρπησσας.

Ας σημειωθεί ότι ο π. Εμμανουήλ είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από εξαετίας υπηρετεί στην ως άνω Ενορία, έχοντας αποκτήσει παραλλήλως με την καλή του πρεσβυτέρα τρία χαριτωμένα τέκνα.

Η Υπαπαντή μπορεί να χαρακτηρισθεί και Δεσποτική εορτή, αφού αφορά τον Κύριο, αλλά και Θεομητορική, αφού αφορά και στη Θεοτόκο. Υπαπαντή θά πεί προϋπάντηση, (από τό ρήμα υπαπαντώ, υπό + απαντώ) καί έχει σχέση μέ δυό περιστατικά, πού βρίσκουν τήν εκπλήρωσή τους τήν μέρα αυτή. Μόλις πέρασαν σαράντα ημέρες από την γέννηση του Θεανθρώπου, προσεφέρθη ο Κύριος στο ιερό από τη μητέρα Του τη Θεοτόκο, και υπεδέχθη Αυτόν ο πρεσβύτης Συμεών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.