Ενώ μέσα στη Ρωσία το Πατριαρχείο Μόσχας, ακολουθώντας τις επιταγές του Κρεμλίνου, στηρίζει μετά θέρμης τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, στο εξωτερικό η συγκεκριμένη εκκλησιαστική δομή υποστηρίζει τους αντιεμβολιαστές και οργανώνει κινητοποιήσεις που υπονομεύουν την επιδημιολογική κατάσταση.

Χθες (19 Οκτωβρίου) ιερείς και υποστηρικτές της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας -δηλαδή των εκπροσώπων του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ουκρανία- πραγματοποίησαν διαδήλωση κατά του εμβολιασμού μπροστά στο ουκρανικό κοινοβούλιο, στο κέντρο του Κιέβου.

Μερικές εκατοντάδες υποστηρικτές του Πατριαρχείου Μόσχας κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν συνθήματα κατά του εμβολιασμού, ορισμένα από τα οποία μάλιστα αμφισβητούσαν και την ίδια την ύπαρξη των ιών. Οι οπαδοί του λεγόμενου «ρωσικού κόσμου» έχουν συνηθίσει με τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούν στο Κίεβο -οι μετέχοντες των οποίων συνήθως λαμβάνουν οικονομική ανταμοιβή- ωστόσο αυτή τη φορά η κινητοποίηση έχει όλα τα χαρακτηριστικά της υγειονομικής δολιοφθοράς.

Την ώρα που η επιδημιολογική κατάσταση στην Ουκρανία, λόγω του κορονοϊού, επιδεινώνεται τέτοιου είδους εκδήλωση αφενός αυξάνει τη διάδοση της ασθένειας για τους μετέχοντες σε αυτήν και τις οικογένειές τους. Αφετέρου στηρίζει τις αντεμβολιαστικές διαθέσεις που υπάρχουν και στην Ουκρανία αυξάνοντας τον κίνδυνο για το σύνολο του πληθυσμού της χώρας.

Με τέτοιου είδους ενέργειες η εν Ουκρανία Ρωσική Εκκλησία αποκαλύπτει την πραγματική φύση της «φροντίδας» για τους πιστούς της και για τον ουκρανικό λαό συνολικά. Καθώς πλέον όχι μόνον υπονομεύει την συνοχή και την εθνική ασφάλεια του κράτους αλλά στοχεύει απευθείας στην υγεία των κατοίκων του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.