Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας είχε χθες εγκάρδια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, προκειμένου να υπογράψουν το εργολαβικό συμφωνητικό ανάθεσης του μεγάλου έργου αναβάθμισης και ανακαίνισης του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ»».

Ο κ. Παναγιώτης Νίκας συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Χαράλαμπο Βυτινιώτη, τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ. Αναστάσιο Γκιολή και κ. Γεώργιο Οικονόμου, την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Αθηνά Κόρκα, Μηχανικούς της Περιφέρειας και την εκπρόσωπο της εργολάβου εταιρείας «VASARTISSA» κ. Άρτεμη Σκαροπούλου.

Ακόμη, ο κ. Περιφερειάρχης λαμβάνοντας τον λόγο παρακάλεσε την κυρία εκπρόσωπο της εργολάβου εταιρείας να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το έργο, επεσήμανε την σημαντικότητα του έργου της Ελλαδικής Εκκλησίας στον τομέα της πρόνοιας και της φιλανθρωπίας και κατέδειξε και συνεχάρει την ηγετική θέση και παρουσία της Εκκλησίας της Κορίνθου και του Σεβασμιωτάτου κ. Διονυσίου σε αυτό το έργο, καθώς η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου βρίσκεται παραδοσιακά στην πρώτη πεντάδα στον κατάλογο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την φιλανθρωπική προσφορά κατ’ έτος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Νίκα και τους συνεργάτες του για το συνεχές και έμπρακτο ενδιαφέρον τους και την αμέριστη συμπαράστασή τους στο πολυσχιδές έργο της Ιεράς Μητρόπολης, που έχει ως αποτέλεσμα την άριστη συνεργασία της Τοπικής Εκκλησίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ευχόμενος το νέο έτος ο Θεός, να τους χαρίζει υγεία, δύναμη και φώτιση στην επιτέλεση των υψηλών καθηκόντων τους.

Η ολοκλήρωση αυτή, της πρώτης φάσης της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, αφήνει ένα πολύ ευχάριστο συναίσθημα και για όσα σημαντικά έχουν ήδη γίνει αλλά κυρίως γι᾿ αυτά που έπονται και τα οποία θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την Κορινθία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.