ΛΑΡΙΣΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Εκκλησία του όλου και είναι για όλους χωρίς να απορρίπτει κάποιους. Την εκκλησιαστικότητα, την πίστη, το ήθος την εκφράζει η εκκλησιαστική σύνοδος. Δεν την εκφράζουν πολιτικοί σχηματισμοί, ούτε κόμματα», ανέφερε ο μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος μιλώντας στον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο και την τηλεόραση της ΤRT.

O Σεβασμιώτατος κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα για το αν αδίκως το κόμμα «Νίκη» συνδέθηκε με την επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία, τόνισε πώς: «Η Εκκλησία έχει την πολιτική της και η Πολιτεία την πολιτική της. Η Εκκλησία προσπαθεί να αποφύγει την μικροπολιτική».

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε επίσης σε όσα ακούστηκαν από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκο Βελόπουλο για την εμπλοκή του ονόματος του με το κόμμα «Νίκη» και ερωτηθείς για το εαν χρηματοδότησε το συγκεκριμένο κόμμα, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, σημείωσε πως: «Εγώ δεν έχω ακόμη τελειώσει την υπόθεση με τα σεισμόπληκτα. Η Μητρόπολη προσπαθεί να εξασφαλίσει χρήματα για να δρομολογήσει αποθέματα, ώστε να μπορέσουμε να τακτοποιήσουμε το πρόβλημα των Ναών μας. Άλλωστε η Μητρόπολη είναι ΝΠΔΔ (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου) και δεν νομιμοποιείται, δεν δικαιολογείται και δεν μπορεί να διαθέσει κονδύλια για τέτοιους σκοπούς».

Τέλος, σημείωσε πως: «Ορισμένοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πίστη των ανθρώπων. Την εκκλησιαστικότητα, την πίστη, το ήθος την εκφράζει η εκκλησιαστική σύνοδος. Δεν την εκφράζουν πολιτικοί σχηματισμοί, ούτε κόμματα. Άλλωστε το λέει και η λέξη: κόμμα= κομμάτι, μέρος. Η Εκκλησία απευθύνεται στο όλον και δεν μπορεί η μια πορεία 21 αιώνων να ταυτίζεται με σχήματα της μιας στιγμής».

Παρακολουθήστε την συνέντευξη του Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερωνύμου παρακάτω:

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.