Γράφει η Μητρόπολη Χαλκίδος

Στην περιοχή της Άτταλης λειτουργούσε κατά την βυζαντινή περίοδο Μοναστήρι, του οποίου το Καθολικό κτίστηκε περί τα τέλη του 10ου αιώνα μ.Χ. και ήταν αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο. Ερείπια αυτού του Μοναστηριού σώζονται μέχρι σήμερα.

Σε απόσταση 100 μέτρων από τον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου βρίσκεται ο Ι. Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο οποίος, σύμφωνα με επιστημονικές ανακοινώσεις, κατασκευάστηκε από τα ερείπια του Αγίου Νικολάου και εορτάζει στις 21 Νοεμβρίου.

Ο Ι. Ναός των Εισοδίων αποτελεί Μετόχιο της Ι. Μονής Μακρυμάλλη Ευβοίας και, κατά τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, στερεώθηκε και αποκαταστάθηκε.

Φέτος, πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Ι. Ναός, προεξάρχοντος του Ηγουμένου της Ι. Μονής Μακρυμάλλη Αρχιμ. Ιακώβου Μπαλωμένου, με την συμμετοχή του Εφημερίου της Ενορίας Οικον. Ευαγγέλου Γραμματικόγιαννη και άλλων ιερέων και την συμμετοχή των ευσεβών κατοίκων της Άτταλης, οι οποίοι ιδιαιτέρως χάρηκαν την αποκατάσταση του Ι. Ναού στο αρχαίον κάλλος του και επαίνεσαν τις προσπάθειες της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Ξεχωριστή Πανήγυρις των Εισοδίων στο Βυζαντινό Ναό Άτταλης Ξεχωριστή Πανήγυρις των Εισοδίων στο Βυζαντινό Ναό Άτταλης Ξεχωριστή Πανήγυρις των Εισοδίων στο Βυζαντινό Ναό Άτταλης Ξεχωριστή Πανήγυρις των Εισοδίων στο Βυζαντινό Ναό Άτταλης

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.