Στόχος βανδάλων έγινε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο Ναός του Προφήτη Ηλία, στην οδό Ολυμπιάδος στη Θεσσαλονίκη. Ιερόσυλοι έγραψαν με σπρέι νέο σύνθημα σε τοίχο της βυζαντινής εκκλησίας, προκαλώντας την αντίδραση ιερέων και κατοίκων της γύρω περιοχής, που ζητούν φύλαξη για τον Προφήτη Ηλία.

Το σύνθημα αναφέρεται στον θάνατο της Αζιζέλ Ντενίρογλου, η οποία ήταν κρατούμενη στις Φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, όπου κατέληξε στις 9 Απριλίου. Για τα αίτια του θανάτου της διενεργείται έρευνα, την ώρα που κρατούμενες στις ίδιες φυλακές υποστηρίζουν ότι η γυναίκα είχε εμφανίσει συμπτώματα κορωνοϊού και δεν έλαβε καμία βοήθεια.

Σημειώνεται ότι πριν από οκτώ μέρες άγνωστοι είχαν γράψει ξανά συνθήματα και σύμβολα στον εξωτερικό τοίχο της εκκλησίας.

Μάλιστα τη Μεγάλη Δευτέρα το συνεργείο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, σε συνεννόηση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αποκατέστησε την όψη του ναού, καθαρίζοντας τον εξωτερικό χώρο από τα συνθήματα, και αυτό θα γίνει με εντολή του δημάρχου Θεσσαλονίκης.
Η κατασκευή του Ναού του Προφήτη Ηλία ανάγεται στο δεύτερο μισό του 14ου αιώνα μ.Χ., ενώ αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι ο υπάρχων ναός χτίστηκε πάνω από τα ερείπια των βυζαντινών ανακτόρων της πόλης ύστερα από την καταστροφή τους το 1342 μ.Χ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Μαρίνα Γλύνη

Επιτρέψτε να έχω την άποψη ότι και το κλείσιμο των εκκλησιών εν τω μέσω της μεγάλης εβδομάδας όπως και η άδικη ακοινωνησία που μας επιβάλλετε, συνιστά μία μορφή ιεροσυλίας.
Για εμένα πολύ χειρότερη αφού στην πράξη μου στερεί την θεία λειτουργία και το σώμα και αίμα του Σταυρωμένου Χριστού!

Στο βαθμό που οι εκκλησίες μπορούν να είναι ανοιχτές τηρουμένων πάντα των όρων υγιεινής!

Ας γίνει το θέλημα του Θεού!

Χριστός Ανέστη!

Μαρίνα Γλύνη