Οι παίκτες του Απόλλωνα περίμεναν περίπου έξι μήνες για να έρθουν οι νέες φανέλες από την Ιταλία. Χθες Μεγάλη Τετάρτη έκαναν την πρεμιέρα τους κόντρα στον Ολυμπιακό που μόνο γούρικη δεν ήταν... Αυτό όμως που έγινε ήταν πως στην θέση του Θεού Απόλλωνα, στο σήμα της ομάδας της Ριζούπολης, μπήκε o Άγιος Απόλλων! Ο Άγιος Απόλλωνας μαρτύρησε στην Αίγυπτο και εορτάζεται στις 5 Ιουνίου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Τάκης Μονεμβασιώτης, πατέρας του προέδρου της ομάδας Έκτορα, θέλησε να δείξει έτσι την πίστη του.

Αξίζει να τονιστεί πάνω σε αυτό πως έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας υπάρχει ένα μανουάλι για να ανάβουν όσοι θέλουν κεράκια αλλά και μία μεγάλη εικόνα του Χριστού. Επίσης ο Μονεμβασιώτης πριν το παιχνίδι είχε την εικόνα του Άγιου Απόλλωνα σε ένα μικρό φυλλάδιο με τον βίο του, το οποίο το μοίραζε για δώσει ευλογία στον σύλλογο πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Η αλλαγή στο σήμα όμως και δεν ήταν δυνατόν να μην παρατηρηθεί και προκάλεσε πολλές και έντονες αντιδράσεις. Ως εκ τούτου οι φανέλες αυτές πρόκειται να αποσυρθούν. Μετά από αυτήν την εξέλιξη βγήκε η εξής ανακοίνωση: «Το σωματείο μας καταγγέλει δημόσια την βάναυση αλλαγή των συμβόλων της Ελαφράς Ταξιαρχίας που επιχειρήθηκε από την ΠΑΕ Απόλλων, στο χθεσινό αγώνα κυπέλλου και ζητά την άμεση επανόρθωση με την επιστροφή του σήματος στις φανέλες της ομάδας και να εξηγήσει τι την έκανε να προβεί σε ένα τέτοιο ιστορικό ατόπημα. Παράλληλα, καλούμε με την διαδικασία της ανοικτής γενικής συνέλευσης τους φίλους και τα μέλη σε συγκέντρωση στην Λέσχη την Παρασκευή 17 Απριλίου και ώρα 20.00. Το Δ.Σ. της Αναγέννησης».

Επιστολή διαμαρτυρίας εστάλη στην ΠΑΕ και από τον πρώην πρόεδρο του Ερασιτέχνη,Κώστα Παπαγεωργίου. Αναλυτικά αυτή επισημαίνει: «Προς τον πρόεδρο της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης κ. Έκτορα Μονεμβασιώτη.Κύριε Πρόεδρε της ΠΑΕ η ενέργεια σας να αντικαταστήσετε το σήμα του Απόλλωνα με διαφορετική εικόνα θρησκευτικού χαρακτήρα στην φανέλα του Απόλλωνα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αποτελεί παράνομο πράξη, κυρίως όμως ασέβεια προς την ιστορία του Απόλλωνα. Διαμαρτύρομαι εντόνως και ελπίζω ότι άμεσα θα προβείτε σε δήλωση που θα αποκαθιστά την ιστορία του συλλόγου. Κώστας Παπαγεωργίου. Τέως πρόεδρος Γ.Σ. Απόλλωνα».

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.