ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ – Για την σχεδιαζόμενη θεσμοθέτηση «γάμου» ομοφυλόφιλων ζευγαριών και του δικαιώματός των για τεκνοθεσία οι εκπαιδευτικοί και οι επιστήμονες, που συμμετέχουμε στο 39ο Παιδαγωγικό Συνέδριο της Χριστιανικής Εστίας Πατρών με θέμα «ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ», ψηφίζουμε ομόφωνα τα εξής.

Εκφράζουμε τη θλίψη μας και την αγανάκτησή μας, για τον ηθικό κατήφορο της Πολιτείας να προωθεί προς ψήφιση το εν λόγω αντιεκκλησιαστικό νομοσχέδιο, το οποίο παραβιάζει τον αιώνιο θείο νόμο σύμφωνα με τον οποίο ο γάμος είναι «Μυστήριον μέγα» «εις Χριστόν και εις την Εκκλησίαν». Κατά δε τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο ο γάμος είναι «πατήρ αγίων», η δε οικογένεια είναι «κατ’ οίκον εκκλησία».

Δεν ανεχόμαστε το γεγονός ότι το εν λογω αντισυνταγματικό νομοσχέδιο εξαπολύει λυσσώδη επίθεση κατά της οικογενείας, καθώς καταργεί την ισχύ του άρθρου 21 του Συντάγματος, το οποίο περιφρουρεί το οικογενειακό δίκαιο.

Καταδικάζουμε την μετάλλαξη και μετατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας. «Κάθε παραβίαση και αλλοίωση της φυσιολογίας αντιβαίνει στην ηθική και κάθε ανατροπή της ηθικής αποδομεί την αξία του ανθρώπου. Γάμος είναι η συζυγία, όχι η συντροφικότητα. Γάμος σημαίνει ένωση άνδρα και γυναίκας, που σαφώς διακρίνονται μεταξύ τους κατά το φύλο».

Διαφορετικά υπάρχει έκπτωση από το κατά φύσιν εις το παρά φύσιν, πράγμα το οποίον δεν δικαιώνεται από καμμία νομική διάταξη.
Καταδικάζουμε επίσης απερίφραστα τη βεβήλωση των ιερών Ναών από βάνδαλους συμπολίτες μας, οι οποίοι ούτε τον Θεόν φοβούνται ούτε τους ανθρώπους ντρέπονται, αλλά ούτε και το δικαίωμα για ελεύθερη έκφραση σέβονται. Δηλωνουμε στεντορεία τη φωνή ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα φιμώσουν τη φωνή της Εκκλησίας, η οποία δεν θα παύσει να παρουσιάζει ακαινοτόμητον και ανόθευτον τον λόγο της αληθείας περί γάμου και οικογενείας.

Δεν αποδεχόμεθα τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, διότι συνιστά βαρύτατο αμάρτημα, το οποίο μαζί με τα άλλα πάθη της σαρκολατρείας αποκλείουν τους αμετανόητους από την Βασιλεία των Ουρανών, όπως αυτά απορρέουν από την Άγια Γραφή και την διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας.
Απαιτούμε από τα μέλη του Κοινοβουλίου:

α) να στραφείτε στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και να στηρίξετε επαρκώς την πολύτεκνη οικογένεια

β) να καταψηφίσετε το προς ψήφιση νομοσχέδιο, διότι με την τεκνοθεσία «τα παιδιά ουσιαστικά εγκαταλείπονται να μεγαλώσουν σε ένα αμφιλεγόμενο περιβάλλον, το οποίο δεν συμβάλλει σττήν ψυχική τους ισορροπία και δεν εγγυάται την ομαλή ψυχοσωματική τους ανάπτυξη» και διότι θα στιγματισθείτε ως εχθροί του Θεού και πολέμιοι της Εκκλησίας

γ) να σεβασθείτε τον όρκο που δίδετε εις το Σύνταγμά μας το οποίο έχει ως προοίμιο την επίκληση του ονόματος του Αγίου Τριαδικού Θεού και

δ) να ανασύρετε εκ της λήθης τη λησμονημένη φράση του Συντάγματός μας ότι είσθε εκπρόσωποι του έθνους, πράγμα το οποίον σημαίνει ότι σε κάθε απόφαση σας λαμβάνετε υπ όψη σας τα ζώπυρα του έθνους μας, την Ελληνορθόδοξη Παράδοσή μας και την συνέχειά του.

Σ΄ αυτό μας καλεί ο ποιητής Κωστής Παλαμάς: «Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ρθούν, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί»!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.