Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να μαίνεται, η πιθανή επανεμφάνιση της τρομερής πανούκλας είναι σίγουρα το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο κόσμος. Μέχρι στιγμής, η Covid-19 έχει μολύνει σχεδόν 11,5 εκατομμύρια ανθρώπους, σκοτώνοντας περισσότερους από 530.000 από αυτούς.

Σύμφωνα με τοπικές υγειονομικές αρχές, υποψία κρούσματος βουβωνικής πανώλης έχει καταγραφεί στα βόρεια της Κίνας. Τα νέα έρχονται μετά από δύο παρόμοιες περιπτώσεις που καταγράφηκαν στη γειτονική Μογγολία.

Η υπόθεση καταχωρήθηκε σε νοσοκομείο στην περιοχή της εσωτερικής Μογγολίας της Κίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής υγείας ,την Κυριακή.

Αυτό προκάλεσε συναγερμό τρίτου επιπέδου για πιθανή επιδημία στην περιοχή, ο ποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Πιστεύεται ότι ο εν λόγω ασθενής πάσχει από τη βουβωνική μορφή, η οποία προκαλεί πρησμένους λεμφαδένες και θεωρείται ως η πιο εύκολα θεραπευόμενη παραλλαγή της νόσου.

Η βουβωνική πανώλη έχει επίσης μια πνευμονική και μια εξαιρετικά θανατηφόρα σηψαιμική μορφή που μπορεί να σκοτώσει ένα θύμα μέσα σε μια μέρα.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, δύο άτομα επίσης έδειξαν θετικά στην βουβωνική πανώλη στη γειτονική Μογγολία.

ΠΛΗΡΩΜΗ αναστολών των συμβάσεων εργασίας μηνός Μαΐου 2020 (κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των ορθών επαναλήψεων για τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας – παρατάσεις – οριστικές διακοπές) έως τις 10/7/2020

2. ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟ

ΚΛΑΔΟΙ: Επισιτισμού – Τουρισμού – Μεταφορών – Πολιτισμού – Αθλητισμού του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Γ της αριθμ. οικ. 23102/477/12-6-2020 (2268 Β’) KYA καθώς και για τις επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις, εποχικής λειτουργίας, κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών ή τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Α της ως άνω ΚΥΑ, ως ακολούθως:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Υποβολή δηλώσεων (από – έως και) 7/7/2020 – 15/7/2020 7/7/2020 – 21/7/2020
Ορθές Επαναλήψεις (από – έως και) 16/7/2020 – 20/7/2020 7/7/2020 – 21/7/2020

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά εντός του μηνός Ιουνίου, είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης ΔΗΛΩΣΗΣ, σύμφωνα με τα οριζόμενα της ως άνω ΚΥΑ, μετά τη δήλωση της αναστολής της σύμβασης εργασίας από την επιχείρηση- εργοδότη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και εντός των ανωτέρω προθεσμιών.

Οι εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατείνεται η αναστολή τους για τον μήνα Ιούνιο, δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ) και εντός των ανωτέρω προθεσμιών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.