Τι σχεδιάζουν γνωστός επιχειρηματίας, η Αρχιεπισκοπή και ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωσταντέλλος για τα εκκλησιαστικά ακίνητα - φιλέτα της Βουλιαγμένης. «Να γίνουν όλα με καθαρές διαδικασίες και με τον έλεγχο του κράτους», ζητούν οι μεσίτες στα νότια.

Μεγάλο είναι το παρασκήνιο για την εκποίηση των μοναδικών φιλέτων της Βουλιαγμένης που ανήκουν στην Εκκλησία.

Τους τελευταίους μήνες ένας γνωστός επιχειρηματίας με επενδύσεις σε στεριά και θάλασσα, προσπαθεί να «καπαρώσει» ακίνητα – φιλέτα της Εκκλησίας.

Από την μεριά του πολύ καλά κάνει! Για τους σχεδιασμούς αυτούς η Εκκλησία είναι ενήμερη και παρέχει, μαθαίνουμε, κάθε δυνατή τεχνική βοήθεια. Από κοντά για το μέγκα-πρότζεκτ αξιοποίησης και ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωσταντέλλος. Γραμμή όλων είναι να συν-εκμεταλλευτούν τα μεγάλα ακίνητα που υπάρχουν στην περιοχή.

Ακίνητα τα οποία, στη θεωρία, ο Γρηγόρης Κωσταντέλλος «ποτέ των ποτών», δεν θα επέτρεπε να τα τσιμεντώσουν οι βάρβαροι επενδυτές.

Επιχειρηματίες, απλοί δημότες και μεσίτες δηλώνουν εντυπωσιασμένοι με τη στροφή του Δημάρχου Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωσταντέλλου. Στις αρχές του χρόνου εμφανιζόταν ετοιμοπόλεμος και διαθέσιμος να εξαντλήσει κάθε δυνατό νομικό μέσο, ώστε να προστατέψει τον πράσινο χαρακτήρα της Βουλιαγμένης. Επικαλούμενος ειδικότερα το περιβαλλοντικό ισοζύγιο και τη φέρουσα οικιστική ικανότητα της περιοχής των 3Β.

Στη Βουλιαγμένη, η κουβέντα γίνεται για συνολικά σχεδόν 190 στρέμματα, εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα, κοντά στα 182 είναι «ατακτοποίητα» και τα υπόλοιπα 9 θεωρούνται, βάσει της προκήρυξης που έκανε η Εκκλησία, ρυθμισμένα.

Η Εκκλησία υποστηρίζει πως τα μη ρυθμισμένα ακίνητα μπορούν να δοθούν εύκολα και χωρίς πολλές διαδικασίες. Γιατί όχι και με απευθείας ανάθεση, λένε οι ειδικοί του ράσου και του real estate. Η δικαιολογία είναι πως δε μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί ένα ακίνητο χωρίς όρους και εγκρίσεις του Δήμου, άρα ότι σου δώσουν καλό είναι.

Στη Βουλιαγμένη, για όσους δεν κατέχουν το άθλημα του real estate, το τετραγωνικό μέτρο πωλείται για ένα απλό διαμέρισμα από 11 έως 13.000 ευρώ. Άρα, αν κάποια στιγμή στο μέλλον, αυτά τα ακίνητα μπορέσουν να πάρουν όρους δόμησης και περιβαλλοντικές εγκρίσεις τότε τα «άχρηστα» ακίνητα, γίνονται χρυσάφι.

e reportaz

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.