Στην Ιερά Μονή Μπάτσκοβο,σήμερα 26 Μαΐου 2021, λιτάνευσαν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας την οποία υποδέχτηκαν για την ημέρα της Μεσοπεντηκοστής από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ασένοβγκραντ.

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πλόβντιβ κ. Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Στάρα Ζαγκόρας κ. Κυπριανός ηγήθηκε της Ιεράς πομπής μαζί με τους πιστούς. Οι πιστοί υποδέχτηκαν την Ιερά Εικόνα της Παναγία στην είσοδο του Μοναστηριού του Μπάτσκοβο μαζί με τον Ηγούμενο και την Μοναστική αδελφότητα ενώ ψάλλοντας το «Χριστός Ανέστη» έφτασαν εντός του Ναού.

Ο Μητροπολίτης Κυπριανός μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας και στη συνέχεια η Εικόνα τοποθετήθηκε εντός του Καθεδρικού του Ναού όπου οι Χριστιανοί προσκύνησαν και ζήτησαν τις πρεσβείες της Παναγίας ενώ η Ιερά Θαυματουργή Εικόνα λίγο μετά της 16:00 το μεσημέρι επέστρεψε στο Ασένοβγκραντ και τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θησαυρίζεται.

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.