Παρακλητικό Κανόνα προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος στον Ιερό Ναό Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής, σε ένα από τα χωριά που επλήγησαν από τις πλημμύρες τον Σεπτέμβριο, στην ενορία του Κάρλοβ – Μπογκντάν.

Στην Ακολουθία παρέστησαν ο υπουργός Γεωργίας και Δασοκομίας κ. Yavor Gechev, ο δήμαρχος της πόλης Κάρλοβο κ. Emil Kabaivanov, ο δήμαρχος της πόλης Σόποτ κ. Deyan Doinov, ο δήμαρχος του χωριού Μπογκντάν κ. Hristo Ivanov, και ο κ. Ivan Tikov – διευθυντής της αλυσίδας Νοσοκομείων Bulpharma, δήμαρχοι οικισμών, κρατικοί και δημοτικοί υπάλληλοι, κάτοικοι των γύρω χωριών.

Στο τέλος του Παρακλητικού Κανόνα, όλοι γονάτισαν μπροστά στην Εικόνα της Παναγίας ζητώντας την βοήθειά της για την δοκιμασία που περνάνε.

Στη συνέχεια Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του μίλησε για τις δοκιμασίες που περνάνε οι άνθρωποι. Ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου «Αγία Σοφία, και οι τρις θυγατέρες Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη» του ομίλου «Bulpharma», ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο θα δωρίσει ιατρικό υλικό και φάρμακα στο Κέντρο Υγείας Δρ. Kiro Popov στην περιοχή Κάρλοβο.

Οι πλημμυροπαθείς θα λάβουν επίσης ατομικό πακέτο συμπληρωμάτων διατροφής και ιατρικού υλικού από το διοικητικό συμβούλιο.

Η Μητρόπολη Φιλιππούπολης μαζί με το Υπουργείο Γεωργίας και Δασοκομίας, υποστηρίζουν άπορες οικογένειες στα τρία πληγέντα χωριά με συνολικά 1.200 κυβικά μέτρα καυσόξυλα ή 4 κυβικά μέτρα ανά οικογένεια. Η Ιερά Μητρόπολη αγόρασε το μισό του απαιτούμενου ποσού και το Υπουργείο Γεωργίας και Δασών το υπόλοιπο μισό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.