Ακόμη ανάφερε ότι μέχρι τώρα εφαρμόστηκαν μέτρα στήριξης τόσο οριζόντια όσο και στοχευμένα, προκειμένου να υποστηριχθούν οι αγρότες οι κτηνοτρόφοι και οι επιχειρήσεις, ενώ, προσέθεσε ότι προχωρά και η αποκατάσταση σπιτιών.

Στις 25 Αυγούστου ξεκινά η τρίτη φάση παροχής των καρτών- vouchers τουρισμού για τις πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Όπως ανέφερε χθες ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση της ΕΡΤ, περισσότερες από 13.800 κάρτες συνολικού κόστους 2,7 εκατομμυρίων ευρω, θα διατεθούν για τα προγράμματα North Evia και Samos pass, που στοχεύουν στην στήριξη της τουριστικής κίνησης των περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, καθώς και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Τριαντόπουλος είπε ότι κατά τη νέα φάση της δράσης, η κάθε κάρτα χρηματοδοτεί τον δικαιούχο με 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή με 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο, τον μήνα Σεπτέμβριο, για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές. Συνολικά, μέσω της πλατφόρμας https://vouchers.gov.gr θα διατεθούν περισσότερες κάρτες από ό,τι προβλεπόταν αρχικά, καθώς θα προστεθούν σε αυτές και όσες δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους δικαιούχους κατά τον μήνα Ιούλιο.

ΕΛΛΑΔΑ  18/08/2022  16:25
North Evia-Samos Pass: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια -Στις 25 Αυγούστου οι αιτήσεις για τα voucher Σεπτεμβρίου
Επίσης ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι όσες κάρτες για τον Σεπτέμβριο δεν απορροφηθούν, θα διατεθούν τον Οκτώβριο μαζί με νέα χρηματοδότηση για ενίσχυση του αριθμού των καρτών.

Είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για την προμήθεια κάρτας, αρκεί όμως να μην είναι κάτοικοι των περιοχών αλλά επισκέπτες, αφού στόχος είναι η στήριξη των πληγεισών περιοχών,

Αναφερόμενος στα έργα ανασυγκρότησης της Σάμου και της Βόρειας Εύβοιας, είπε ότι «έχουμε υλοποιήσει ένα πλάνο που ξεπερνά τα 300 εκ ευρώ, και χθες είχαμε σύσκεψη με δημάρχους των πυρόπληκτων περιοχών για τα νέα αντιπλημμυρικά έργα που δρομολογούνται».

Ακόμη ανάφερε ότι μέχρι τώρα εφαρμόστηκαν μέτρα στήριξης τόσο οριζόντια όσο και στοχευμένα, προκειμένου να υποστηριχθούν οι αγρότες οι κτηνοτρόφοι και οι επιχειρήσεις, ενώ, προσέθεσε ότι προχωρά και η αποκατάσταση σπιτιών.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, ποιοι «κόβονται»
Δικαιούχοι του voucher του North Evia – Samos Pass είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020.

Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης, κατά την περ. β’ της παρ.4 του άρθρου 67 του ν. 4172/2013.

«Ωφελούμενοι» του δικαιούχου θεωρούνται:

α) τα ενήλικα τέκνα του δικαιούχου που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και
β) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.
Σε περιπτώσεις συζύγων, προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή τέκνων που αμφότεροι είναι δικαιούχοι του προγράμματος, ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου. Επισημαίνεται ότι εκδίδεται μια και μόνο κάρτα για όλη την ωφελούμενη μονάδα, δηλαδή τον δικαιούχο και τους ωφελούμενούς του.

Από το πρόγραμμα North Evia – Samos Pass «κόβονται» οι εξής:

Δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.
Δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος για τον Κοινωνικό Τουρισμό της Δ.Υ.Π.Α. 2022 καθώς και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού, δυνάμει του άρθρου 45 του ν. 4933/2022 (Α’ 99).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.