Το Voucher θα δοθεί σε 560.000 μαθητές και σπουδαστές, που υπολογίζουμε ότι θα είναι μέλη 325.000 οικογενειών» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή στο Πρώτο Πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας.

Όπως ξέρετε αυτό δεν είναι μόνο δική μας αρμοδιότητα. Βεβαίως, εμείς έχουμε το πρόσθετο ενδιαφέρον έναντι των άλλων υπουργείων που είναι το Εργασίας, των Οικονομικών να πάνε στους ανθρώπους, στη μαθητική κοινότητα, η οποία είναι και στον τομέα της ευθύνης μας» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «πάρα πολύ σύντομα θα βγει η πλατφόρμα, στην οποία θα καταγραφούν οι προμηθευτές. Αμέσως μετά, θα βγει η πλατφόρμα, στην οποία θα καταγραφούν οι δικαιούχοι, γίνεται με βάσει τα στοιχεία του ΟΠΕΚΑ.

Σας είπα αυτά τα νούμερα γιατί είναι ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα 112 εκατ. ευρώ και εκείνο το οποίο έχει μεγάλη σημασία είναι πως θα δοθεί ανά άτομο, ανά δικαιούχο. Αυτό σημαίνει ότι πολύτεκνες οικογένειες θα ωφεληθούν πολλαπλώς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές έως 24 ετών, βάσει αυστηρών οικογενειακών εισοδηματικών κριτηρίων.

Τα κριτήρια για οικογένειες με δύο γονείς:

Για ένα παιδί έως 10.500 ευρώ

Για 2 παιδιά έως 12.000 ευρώ

Για 3 παιδιά έως 13.500 ευρώ

Για τις μονογονεϊκές οικογένειες:

Για ένα παιδί έως 9.000 ευρώ

Για 2 παιδιά 10.500 ευρώ

Για 3 παιδιά 12.000 ευρώ

Υπενθυμίζεται πως ήδη από τον Δεκέμβριο του υπουργείο Παιδείας έχει εξαγγείλει πρόγραμμα voucher ύψους 200 ευρώ, για την αγορά tablet, laptop, desktop για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και την απρόσκοπτη συμμετοχή μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών στην τηλεκπαίδευση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, η διαδικασία των αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Πώς θα πραγματοποιηθούν οι αιτήσεις – Πώς θα γίνει η εξαργύρωση
Οι αιτήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας gov.gr και θα απαιτηθούν οι κωδικοί του taxisnet.

Σε πρώτο επίπεδο θα υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους προμηθευτές, ενώ στους δικαιούχους θα αποδοθεί ηλεκτρονικός κωδικός που θα ισχύσει ως «κουπόνι» για την αγορά εξοπλισμού.

Δηλαδή, δεν θα δοθούν μετρητά ή απευθείας οικονομική στήριξη στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.