Κανονικά θα παραλάβει και φέτος η Κύπρος το Άγιο Φως από το Ισραήλ, ωστόσο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν με την πανδημία ο κόσμος δεν θα συμμετέχει στην τελετή.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, ανέφερε πως με τη βοήθεια της πολιτείας, του στρατού και του Υπουργείου Άμυνας αλλά και με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου θα μεταφερθεί και φέτος το άγιος φως στην Κύπρο.

Την ίδια ώρα, επισήμανε πως θα υπάρξει μια σεμνή τελετή λόγω του ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή του κόσμου όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές.

«Ευελπιστούμε ότι η άφιξη του άγιου φωτός θα ενισχύσει τους πιστούς στον εορτασμό της Αναστάσεως και θα τους ενδυναμώσει στην περίοδο της δοκιμασίας που βρισκόμαστε», τόνισε η Μητροπολίτης,

Παράλληλα, τόνισε ότι η αφή του αγίου φωτός θα λάβει χώρα στο Ισραήλ και θα εισέλθουν στον Ναό της Αγίας Αναστάσεως πέραν των 1000 πιστών.

Ταυτόχρονα, είπε ότι η μεγάλη και αγία εβδομάδα που διανύουμε είναι μια από τις ιερότερες του έτους, διότι η εκκλησία μας υπενθυμίζει τα σωτηριώδη γεγονότα που συνέβησαν από το θεό για τον άνθρωπο.

«Είναι μεγάλη εβδομάδα γιατί σε αυτή συντελέστηκαν πάρα πολλά γεγονότα αρχίζοντας από τη Μεγάλη Δευτέρα και ολοκληρώνοντας με την ταφή του Κυρίου», εξήγησε.

Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι η σκέψη μας και η προσευχή μας είναι πάντοτε μα κάθε πονεμένο άνθρωπο, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η ανθρωπότητα υποφέρει από τον θανατηφόρο ιό και οι περισσότεροι ζουν με μια αγωνία και βεβαιότητα.

«Η προσευχή είναι η μόνη βοήθεια που μπορούμε να παράσχουμε στους νοσηλευόμενους ασθενείς και ιατρικό προσωπικό που δίνουν άνιση μάχη για να σώζουν ζωές», είπε ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος.

Όσον αφορά τα εμβόλια, ο Μητροπολίτης σημείωσε πως το εμβόλιο είναι μια θεραπευτική προετοιμασία στον άνθρωπο ώστε να αντέξει στην επίθεση κάποιου ιού.

«Από τη θεολογική και εκκλησιαστική πλευρά δεν υπάρχουν αντιρρήσεις ως προς τον εμβολιασμό των πιστών. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που στρέφονται γύρω το πως παρασκευάζονται τα εμβόλια, αλλά πιστεύουμε ότι η πρόθεση να σώζει ζωές», είπε χαρακτηριστικά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.