«Δεν είναι η μόνη περίπτωση ο τέως Κιτίου», λέει ο Κυριακού που έχει πληροφορίες.

Δεν είναι η μοναδική περίπτωση ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου, λέει μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού, αναφέροντας ότι έχει πληροφορίες, ενώ εκφράζει ανησυχία για το πως η απόφαση του δικαστηρίου για ποινή φυλάκισης με αναστολή, ενδεχομένως να επηρεάσει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

«Δεν είναι η πρώτη και τελευταία περίπτωση εδώ, έχω πολλές πληροφορίες, έρχονται από κοπέλες που τους έγινε επίθεση και προσπαθώ να τις πείσω να αποταθούν στην δικαιοσύνη γιατί χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ούτε κατηγορητήριο, ούτε ποινή. Άρα μιλούμε για μια συνεχόμενη κατάσταση. Δεν μιλούμε για δύο περιπτώσεις εξαιρετικές.»

«Αν κατάφερναν να έχουν τα τηλεφωνήματα που γίνονταν από το γραφείο εκείνον τον καιρό, θα έβγαιναν πολλά», συνεχίζει ο κ. Κυριακού.

«Ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης έκανε φιλανθρωπικό έργο με τα λεφτά τα δικά μας, εγώ έξι χρόνια έδινα ένα ποσό κάθε μήνα για να κάνει φιλανθρωπικό έργο ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης, δεν είναι με τα λεφτά τα δικά του που έκανε φιλανθρωπικό έργο, περισσότερο ταξίδια έκανε με τα λεφτά τα δικά του», σχολιάζει ο κ. Κυριακού.

«Είναι πρόκληση ότι τέσσερα χρόνια μετά την παραίτηση του, ο Μητροπολίτης Κιτίου ο Νεκτάριος μένει ο άνθρωπος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Κοντού και αυτός ενώ είναι τέως, παραμένει στην Μητρόπολη.»

Και εξηγεί ότι ο Μητροπολίτης Νεκτάριος, επειδή είναι πράος, δεν ήθελε να έρθει σε κόντρα με τον τέως Κιτίου.

«Δεν μπορεί ο Μητροπολίτης να είναι εκτός της Μητρόπολης και να βασιλεύει εκεί σαν Μαχαραγιάς ο τέως Μητροπολίτης. Γι’ αυτό πρέπει να εγκαταλείψει το μητροπολιτικό μέγαρο.»

Σχολιάζει ότι αυτό δείχνει τον χαρακτήρα του τέως Κιτίου.

Όσον αφορά την συνέλευση της Ιεράς Συνόδου, αναφέρει ότι θα συζητηθούν πολλά θέματα, όπως του Παγκράτιου Μερακλή και του Ανδρέα Πιτσιλλίδη.

«Η απόφαση του πολιτικού δικαστηρίου, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα άλλων ποινών από την Ιερά Σύνοδο», λέει, εξηγώντας ότι αφού το πολιτικό δικαστήριο έδειξε επιείκεια, ίσως το πράξει και η Ιερά Σύνοδος και αντί να επιβάλει καθαίρεση, να επιβάλει ισόβια αργία.

Προσθέτει ότι είναι προσωπικός άθλος της «Κυρίας Κ.» που κατήγγειλε τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου και φτάσαμε σήμερα σε αυτή την απόφαση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.