Οι ΗΠΑ συνέλαβαν τον Μαδούρο στο Καράκας - Όλα όσα ξέρουμε έως τώρα.
«Θα μείνουμε στον έλεγχο της χώρας μέχρι να γίνει δημοκρατική διαδοχή, είμαστε έτοιμοι για δεύτερη επίθεση εάν χρειαστεί» είναι το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ μετά τη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο και της συζύγου του.
– «Η Κούβα είναι ακόμη ένα μέρος στο οποίο θέλουμε να βοηθήσουμε τους πολίτες του» είπε επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Μάρκο Ρούμπιο να συμπληρώνει «Αν ήμουν μέλος της κυβέρνησης της Αβάνας θα ανησυχούσα».
– Η φωτογραφία του Νικολά Μαδούρο με χειροπέδες μέσα στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο που μεταφέρει τον πρόεδρο της Βενεζουέλα, ο οποίος θα οδηγηθεί στο Γκουαντάναμο (Δείτε εδώ)
– «Ηταν μια καταπληκτική επιχείρηση, σαν τηλεοπτικό σόου», είπε ο Τραμπ, που αποκάλυψε ότι παρακολουθούσε live την επιχείρηση της Delta Force από το Μαρ α Λάγκο.
– Ποια είναι η επίλεκτη μονάδα ειδικών επιχειρήσεων Delta Force που συνέλαβε τον Μαδούρο και τη σύζυγό του (Δείτε εδώ)
-Σύμφωνα με πληροφορίες, μια «πηγή» της CIA οδήγησε στο σπίτι που βρισκόταν ο Μαδούρο. Η «πηγή» αναμένεται να πάρει και τα 50 εκατ. δολάρια της επικήρυξης.
-Ο Νικολάς Μαδούρο, και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες σύρθηκαν έξω από την κρεβατοκάμαρά τους από τις αμερικανικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της επιδρομής που οδήγησε στη σύλληψή τους, ανέφεραν δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα στο CNN.
Δείτε live εικόνα από το SkyNews από τη Βενεζουέλα
Venezuelan president Maduro captured after US strikes on country | Sky News Breaking coverage
– Ο Μαδούρο δεν είναι πλέον πρόεδρος της Βενεζουέλας, είπε ο αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο
– Μεγάλες συγκεντρώσεις στο Καράκας από υποστηρικτές του Μαδούρο, αλλά και αντιφρονούντες
– Την επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης του Μαδούρο οργάνωσαν και εκτέλεσαν οι κομάντος της επίλεκτης Delta Force
-Σε βάρος του Μαδούρο είχε εκδοθεί ένταλμα από την εισαγγελία του Μαγχάταν με τις κατηγορίες του εμπορίου ναρκωτικών, κατοχής όπλων και συμωμοσίας.
-Διευκρινίσεις για την επιχείρηση των αμερικανών και τη σύλληψη Μαδούρο ζητά η Μόσχα, ενώ η αντιπρόεδρος του Μαδούρο φέρεται να βρίσκεται στη ρωσική πρωτεύουσα.
-Τι θα συμβεί στη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη του Μαδούρο από τις ΗΠΑ: Η πρώτη ανάλυση ΕΔΩ
-Γιατί η σύλληψη Μαδούρο αποτελεί «χαστούκι» στο Πεκίνο και μήνυμα στην Τεχεράνη: Διαβάστε ΕΔΩ
-Από τον Νοριέγκα στον Μαδούρο, πώς οι ΗΠΑ έβγαλαν από τη χώρα του εν ενεργεία πρόεδρο
-Νικολάς Μαδούρο: Ο οδηγός λεωφορείου που έμεινε 12 χρόνια στο τιμόνι της Βενεζουέλας, οι κρίσεις, ο Τραμπ και η επικήρυξη των $50 εκατ
03/01/2026 19:44
Ποια είναι η επίλεκτη μονάδα ειδικών επιχειρήσεων Delta Force που συνέλαβε τον Μαδούρο και τη σύζυγό του
Η Δύναμη Δέλτα (Delta Force), η επίλεκτη μονάδα ειδικών επιχειρήσεων και αντιτρομοκρατίας του Στρατού των ΗΠΑ, λειτουργεί με εξαιρετικό τρόπο, μυστικά οργανωμένη, έχοντας τρομακτικό προηγμένο στρατιωτικό και τεχνολογικό εξοπλισμό και υψηλή κατάρτιση των στελεχών της.
Κύρια αποστολή της είναι η καταπολέμηση και εξάρθρωση της διεθνούς τρομοκρατίας, η διάσωση ομήρων, η ειδική αναγνώριση και άμεση δράση, που μπορεί να περιλαμβάνει από τη σύλληψη μέχρι την πλήρη εξουδετέρωση στόχων επί το πλείστον υψηλής σπουδαιότητας.
Ακόμη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τρομοκρατικές απειλές, αναλαμβάνουν, επίσης, δράση σε καταστάσεις αντισυμβατικού πολέμου, ενώ ενίοτε χρησιμοποιούνται για την απόλυτη προστασία υψηλόβαθμων κυβερνητικών Αμερικανών αξιωματούχων.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.
03/01/2026 19:58
«Βαθιά ανησυχία» εκφράζει ο Γκουτέρες για την κλιμάκωση στη Βενεζουέλα μετά τη στρατιωτική ενέργεια των ΗΠΑ
Ο Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ, δια του εκπροσώπου του Στεφάν Ντουζαρίκ, εξέφρασε “τη βαθιά ανησυχία του για την πρόσφατη κλιμάκωση στη Βενεζουέλα, η οποία κορυφώθηκε με τη σημερινή στρατιωτική ενέργεια των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα”, εξέλιξη που τόνισε ότι “ενδέχεται να έχει ανησυχητικές επιπτώσεις για την περιοχή”.
Σύμφωνα με δήλωση του κ. Ντουζαρίκ “ανεξαρτήτως της κατάστασης στη Βενεζουέλα, οι εξελίξεις αυτές συνιστούν ένα επικίνδυνο προηγούμενο”.
“Ο Γενικός Γραμματέας συνεχίζει να υπογραμμίζει τη σημασία του πλήρους σεβασμού — από όλους — του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών” ανέφερε ο κ. Ντουζαρίκ.
Στο ίδιο πλαίσιο, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του ΓΓ ΟΗΕ “ότι οι κανόνες του διεθνούς δικαίου δεν έχουν τηρηθεί”.
“Ο Γενικός Γραμματέας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους στη Βενεζουέλα να συμμετάσχουν σε έναν χωρίς αποκλεισμούς διάλογο, με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου” ανέφερε ο κ. Ντουζαρίκ.
03/01/2026 19:43
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αμερικανική πρεσβεία για τη Βενεζουέλα, κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας
Σε εξέλιξη βρίσκεται έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αμερικανική επιχείρηση στη Βενεζουέλα, που είχε ως στόχο την απομάκρυνση του Νικολάς Μαδούρο.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο εδώ
03/01/2026 19:41
Μέτσολα: Η Βενεζουέλα θα είναι ελεύθερη, δεν αναγνωρίζουμε τον Μαδούρο ως νόμιμο πρόεδρο
Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ρομπέρτα Μέτσολα, τοποθετήθηκε δημόσια για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, τονίζοντας σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ ότι «η Βενεζουέλα θα είναι ελεύθερη» και πως ο λαός της χώρας «αξίζει να ζήσει ελεύθερος ύστερα από χρόνια καταπίεσης».
Διαβάστε εδώ
03/01/2026 19:39
Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου
Η συνέντευξη Τύπου διήρκησε 57 λεπτά
03/01/2026 19:37
Τραμπ: Δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον Πούτιν για τον Μαδούρο και σήμερα σας λέω πως δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος μαζί του
03/01/2026 19:35
Τραμπ: Μιλούσα με τον Μαδούρο και του έλεγα να παραδοθεί
«Μίλησα αρκετές φορές με τον Μαδούρο και του είπα παραδώσου. Έφτασε κοντά να το κάνει. Σήμερα θα εύχεται να το είχε κάνει»
03/01/2026 19:35
Τραμπ: Δεν θα μας κοστίσει το παραμικρό το να διοικούμε την Βενεζουέλα
«Δεν θα μας κοστίσει το παραμικρό το να διοικούμε την Βενεζουέλα καθώς έχει πηγές εσόδων για εμάς που θα καλύπτουν και με το παραπάνω αυτό το κόστος»
03/01/2026 19:31
Ρούμπιο: Αν ήμουν μέλος της κυβέρνησης της Αβάνας θα ανησυχούσα
03/01/2026 19:30
Τραμπ: Η Κούβα είναι ακόμη ένα μέρος στο οποίο θέλουμε να βοηθήσουμε τους πολίτες του
03/01/2026 19:29
Τραμπ: Θέλω να επιστρέψουν στην χώρα του οι πρόσφυγες που είναι σήμερα εδώ
03/01/2026 19:29
Τραμπ: Η αντιπρόεδρος έχει δηλώσει ανακουφισμένη
«Εάν εμείς φύγουμε ποιος θα αναλάβει την χώρα; Η αντιπρόεδρος που είχε επιλέξει ο Μαδούρο πριν από λίγη ώρα ορκίστηκε Πρόεδρος και έχει δηλώσει – μάλλον ανακουφισμένη – πως θα κάνει ο,τι χρειαστεί»
03/01/2026 19:28
Τραμπ: Στόχος μας είναι η δημιουργία μίας «Βενεζουέλας με αναβολικά»
03/01/2026 19:26
Τραμπ: Η Ρωσία δεν θα έχει πρόβλημα με το πετρέλαιο, θα της πουλήσουμε εμείς
03/01/2026 19:26
Ο Τραμπ απάντησε σε ερώτηση για το μέλλον της Βενεζουέλας
«Θέλω να είναι μικρό το διάστημα που θα «τρέχουμε» τη Βενεζουέλα αλλά αυτά τα πράγματα παίρνουν χρόνο. Πρέπει να βγάλουμε σημαντικά κεφάλαια από το πετρέλαιο για τα επανεπενδύσουμε στη χώρα. Θα συνεχίσουμε να πουλάμε πετρέλαιο σε όσους ακόμη και σήμερα αγοράζουν»
03/01/2026 19:25
Τραμπ: Θα μπορούσαμε να σκοτώσουμε τον Μαδούρο αλλά ευτυχώς για αυτόν τον προλάβαμε πριν μπει στο καταφύγιό του
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε καμία απάντηση για το πότε θα φτάσει στη Νέα Υόρκη και πού θα κρατηθεί
03/01/2026 19:22
Τραμπ: Το Κογκρέσο έχει την τάση να διαρρέει κι αν κάτι τέτοιο συνέβαινε θα υπήρχε θέμα
03/01/2026 19:22
Ρούμπιο: Δεν ενημερώσαμε το Κογκρέσο γιατί πρόκειται για μία επιχείρηση που έπρεπε να παραμείνει απόλυτα μυστική για όσο το δυνατόν περισσότερο από όσο το δυνατόν περισσότερους
03/01/2026 19:21
Τραμπ: Η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας είχε ήδη συζήτηση με τον Μάρκο Ρούμπιο και φαίνεται διατεθειμένη να κάνει ό,τι χρειάζεται
03/01/2026 19:20
Τραμπ: Θα δώσουμε χρήματα και θα φροντίσουμε τον λαό της Βενεζουέλας όπως του αξίζει
03/01/2026 19:19
Τραμπ: Δεν φοβόμαστε να βάλουμε στρατό στο έδαφος της Βενεζουέλας
«Θα “τρέξουμε” τη Βενεζουέλα με μία ειδική ομάδα και θα ξεκινήσουμε από τις εταιρείες πετρελαίου. Το πετρέλαιο θα ξεκινήσει να ρέει προς την σωστή πλευρά που είναι μία. Δεν φοβόμαστε να βάλουμε στρατό στο έδαφος της χώρας και εάν χρειαστεί θα το κάνουμε».
03/01/2026 19:18
Ο Ντόναλντ Τραμπ απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων
03/01/2026 19:16
Ο Μάρκο Ρούμπιο στο βήμα
«Ο Μαδούρο είχε κλητευτεί από το 2020 δεν είναι ο νόμιμος Πρόεδρος της Βενεζουέλας και αυτό δεν το λέμε εμείς το είπε ακόμη και η κυβέρνηση Μπάιντεν. Ήταν φυγάς για την Αμερικανική Δικαιοσύνη με επικήρυξη 50 εκατ. δολαρίων. Το δόθηκαν πάρα πολλές ευκαιρίες και μας αγνόησε. Μας γέμισε ναρκωτικά μας πήρε το πετρέλαιο και πίστευε πως δεν θα απαντήσουμε»
03/01/2026 19:14
Ραιζνκέιν: Δεχθήκαμε πυρά και απαντήσαμε
«1:01 τα ξημερώματα (ώρα ΗΠΑ) – 2:01 (ώρα Βενεζουέλας) οι κομάντος των ΗΠΑ έφτασαν στο σπίτι του Μαδούρο. Δεχθήκαμε πυρά και απαντήσαμε. Ένα από τα ελικόπτερα μας χτυπήθηκε αλλά επέστρεψε χωρίς πρόβλημα. Στις 3:29 τα ξημερώματα ο Μαδούρο και η σύζυγός του βρίσκονταν στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Iwo Jima. Οι αμερικανικές δυνάμεις παραμένουν σε απόλυτη επιφυλακή στις θέσεις τους γύρω από την Βενεζουέλα».
03/01/2026 19:12
Ραιζνκέιν: 150 αεροσκάφη συμμετείχαν στην επιχείρηση
«Στην επιχείρηση συμμετείχαν όλα τα σώματα του Αμερικανικού Στρατού αλλά και των μυστικών υπηρεσιών για να παραχθεί ένα αποτέλεσμα που καμία άλλη χώρα δεν μπορεί να παράξει. 150 αεροσκάφη συμμετείχαν στην επιχείρηση. Μετά από μήνες προετοιμασίας και πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες. Είχαμε όλα τα δεδομένα κινήσεων και της ζωής του, ακόμη και τα κατοικίδια του. Επί εβδομάδες λόγω καιρού οι δυνάμεις μας παρέμειναν σε επιφυλακή. Εχθές το βράδυ οι συνθήκες για κάποιες ώρες ήταν ιδανικές. 10:46 το βράδυ – ώρα ΗΠΑ δόθηκε το ΟΚ από τον Πρόεδρο. Το νεαρότερο μέλος της επιχείρησης ήταν 20 ετών και το γηραιότερο 49. F-22 και F-35 B1 ήταν κάποιοι από τους τύπους των αεροσκαφών που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση».
03/01/2026 19:06
Στο βήμα ο Στρατηγός Ραιζνκέιν που έτρεξε την επιχείρηση
«Η επιχείρηση είχε το κωδικό όνομα “ακλόνητη αποφασιστικότητα” – Absolute Resolve»
03/01/2026 19:04
Χέξγκεθ: Ο Τραμπ είναι «θανάσιμα» σοβαρός αναφορικά με τα ναρκωτικά αλλά και το πετρέλαιο
«Ο Μαδούρο είχε την ευκαιρία του όπως το Ιράν μέχρι που η ευκαιρία τελείωσε. Ο Τραμπ είναι “θανάσιμα” σοβαρός αναφορικά με τα ναρκωτικά αλλά και το πετρέλαιο που μας έχει κλαπεί. Αφορά το μέλλον και την ευημερία των Αμερικανών. Ο ορισμός του η Αμερική Πρώτη. Καλώς ήρθατε στο 2026»
03/01/2026 19:03
Στο βήμα ο υπουργός Πολέμου Χέξγκεθ
«Οι λέξεις ελάχιστα μπορούν να περιγράψουν τη χθεσινή επιχείρηση από τους καλύτερους πολεμιστές του κόσμου. Καμία άλλη χώρα στον κόσμο και κανένας άλλος Πρόεδρος δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη επιχείρηση»
03/01/2026 19:01
Προειδοποίηση Τραμπ σε αξιωματούχους της Βενεζουέλας
«Όλα τα πολιτικά και στρατιωτικά πρόσωπα της Βενεζουέλας πρέπει να καταλάβουν πως ότι συνέβη στον Μαδούρο μπορεί – και θα συμβεί – και στους ίδιους εάν επιμείνουν στον δικό του δρόμο»
03/01/2026 19:00
Τραμπ: Η πετρελαϊκή υποδομή της Βενεζουέλας γίνεται και πάλι δικιά μας
«Η πετρελαϊκή υποδομή της Βενεζουέλας που φτιάχτηκε από εμάς ξαφνικά πέρασε σε ξένα χέρια. Σήμερα γίνεται και πάλι δικιά μας. Κάποιοι πολεμούσαν πολέμους χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και στη γειτονιά μας, μας λήστευαν.
Επιστρέφουμε στο δόγμα Μονρόε ξανά. Σχεδόν το είχαμε ξεχάσει. Τώρα θα το θυμηθούν όλοι. Κανένας δεν θα μας αμφισβητήσει ξανά στην ήπειρο και στο νότιο ημισφαίριο. Επιστρέφουμε δυναμικά στη δική μας περιοχή.
Το μέλλον θα καθοριστεί από το πόσο καλά θα προστατεύσουμε την περιοχή μας αλλά και ολόκληρη την περιοχή από «παρεμβολές». Αυτοί είναι οι κανόνες που διαχρονικά ρυθμίζουν την δυναμική των υπερδυνάμεων»
03/01/2026 18:58
Τραμπ: Ο Μαδούρο θα λογοδοτήσει και θα τιμωρηθεί
«Ο δικτάτορας και εγκληματίας Μαδούρο θα λογοδοτήσει και θα τιμωρηθεί ως επικεφαλής ενός πολύ επικίνδυνου καρτέλ ναρκωτικών. Ο ίδιος και η σύζυγός του βρίσκονται τώρα σε σκάφος το οποίο τελικά θα καταλήξει στη Νέα Υόρκη. Οι συμμορίες που χρηματοδότησε επί χρόνια ο Μαδούρο έχουν σπείρει τρόμο και θάνατο στις ΗΠΑ. Ο Μαδούρο δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να απειλήσει τις ζωές των Αμερικανών πολιτών».
03/01/2026 18:50
Τραμπ: Είμαστε απόλυτα έτοιμοι για δεύτερο κύμα επίθεσης εάν απαιτηθεί
03/01/2026 18:48
Τραμπ: Θα «τρέξουμε» τις εξελίξεις στην Βενεζουέλα μέχρι να υπάρξει ομαλή μετάβαση
«Θα “τρέξουμε” τις εξελίξεις στην Βενεζουέλα μέχρι να υπάρξει ομαλή μετάβαση. Δεν θα ρισκάρουμε το παραμικρό. Θέλουμε Ειρήνη και Δικαιοσύνη για τους πολίτες της χώρας και θέλουμε να επιστρέψουν ελεύθεροι στην χώρα τους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκμεταλλευτεί το κενό Μαδούρο. Θα μείνουμε στον έλεγχο της Βενεζουέλας μέχρι να λάβει χώρα κανονική – δημοκρατική διαδοχή. Οι εταιρείες πετρελαίου των ΗΠΑ επιστρέφουν άμεσα με δισεκατομμύρια σε επενδύσεις. Η νέα συνεργασία ΗΠΑ – Βενεζουέλας θα κάνει τους πολίτες της χώρας πλούσιους, ανεξάρτητους και ασφαλείς»
03/01/2026 18:46
Τραμπ: Οι δυνάμεις της Βενεζουέλας δεν μπόρεσαν να κάνουν το παραμικρό
«Οι δυνάμεις της Βενεζουέλας αν και μας ανέμεναν δεν μπόρεσαν να κάνουν το παραμικρό. Κανένα μέλος των ενόπλων δυνάμεων μας δεν έχει σκοτωθεί και κανένα από τα μαχητικά και τα ελικόπτερά μας δεν έχει υποστεί το παραμικρό. Σήμερα αποκαθίσταται η εικόνα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας μετά το φιάσκο του Αφγανιστάν»
03/01/2026 18:45
Τραμπ: Πολύ βαριές κατηγορίες για ναρκοτρομοκρατία σε βάρος του Μαδούρο και της συζύγου του
«Στην καρδιά της νύχτας και με εξουδετερωμένες πλήρως τις άμυνες της Βενεζουέλας συλλάβαμε τον Μαδούρο στο σημείο στο οποίο διέμενε μαζί με την σύζυγό του. Και οι δύο αντιμετωπίζουν πολύ βαριές κατηγορίες για ναρκοτρομοκρατία κατά των Αμερικανών Πολιτών»
03/01/2026 18:44
Τραμπ: Ο δικτάτορας Νίκολας Μαδούρο θα λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη των ΗΠΑ
«Μετά από εντολή μου σήμερα το πρωί έγινε μία εντυπωσιακή στρατιωτική επιχείρηση στη Βενεζουέλα. Μία επιχείρηση που όμοιά της ο κόσμος δεν έχει δει από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Στόχος ο δικτάτορας Νίκολας Μαδούρο που θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ για τα εγκλήματά του»





































