ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ: Μειώθηκαν και οι αριστούχοι σε όλα τα µαθήµατα, εκτός από τη Βιολογία, γεγονός που επιβεβαιώνει την πτώση των βάσεων ακόµη και στις υψηλόβαθµες σχολές. Το γεγονός που φαίνεται ότι σηµάδεψε τη φετινή χρονιά ήταν βαθµολογικό «βατερλό» στο µάθηµα της Χηµείας. Διαβάστε τις βάσεις για τις Πανελλήνιες.

Τα θέµατα ήταν τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσµα χιλιάδες υποψήφιοι να γράψουν κάτω από τη βάση και ταυτόχρονα να «εξαφανιστούν» οι αριστούχοι στο µάθηµα αυτό. Πέρυσι στη Χηµεία είχε γράψει κάτω από τη βάση το 26,25% των υποψηφίων, ενώ φέτος το ποσοστό εκτοξεύτηκε στο 42,12%.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι και οι αριστούχοι σχεδόν εξαφανίστηκαν, αφού το ποσοστό που πήρε φέτος βαθµό από 18 έως 20 είναι 4,38%, ενώ πέρυσι ήταν σχεδόν 23%.

Το βασικό συµπέρασµα πάντως είναι πως, παρότι χιλιάδες υποψήφιοι έγραψαν κάτω από τη βάση, δεν θα µείνουν εκτός των πανεπιστηµίων, καθώς οι περισσότεροι θα εισαχθούν σε κάποιο τµήµα της περιφέρειας και κυρίως σε αυτά που προέκυψαν από τις συνενώσεις µε τα ΤΕΙ.

Οσον αφορά στην Οµάδα Προσανατολισµού Ανθρωπιστικών Σπουδών, το µεγαλύτερο ποσοστό βαθµολογιών κάτω από τη βάση παρατηρήθηκε στο µάθηµα της Ιστορίας. Το 47,2% των υποψηφίων έγραψε κάτω από 10, ενώ µόλις το 9,04% συγκέντρωσε βαθµολογία από 18 έως 20.

Πανελλήνιες 2019: Πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστηµονικά πεδία «δείχνουν» τα στατιστικά στοιχεία µε τις βαθµολογικές επιδόσεις των µαθητών στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η ανακοίνωση των επιδόσεων των υποψηφίων για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήµια της χώρας εµφανίζει γενικότερα απογοητευτική εικόνα για τις ικανότητες των νέων σε βασικά µαθήµατα.

Τα ποσοστά των γραπτών κάτω της βάσης είναι εξαιρετικά υψηλά και κυρίως στη Βιολογία γενικής παιδείας (64,99%), στα Μαθηµατικά (69,62%) και στην Ιστορία (47,20%).

Εξαίρεση αποτελεί µόνο το µάθηµα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο κάτω από τη βάση έγραψε µικρό ποσοστό, που άγγιξε το 16%.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.