Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια απλή αλλά πεντανόστιμη και αφράτη Βασιλόπιτα με ζύμη κέικ.

Υλικά συνταγής

500 γρ. Φαρίνα κόκκινη κοσκινισμένη

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου + 2 κ.σ. για άλειμμα ταψιού

400 γρ. ζάχαρη κατά προτίμηση καστανή (π.χ. FYTRO ή άλλη επιιλογής σας)

6 αυγά

1 πορτοκαλιού το ξύσμα

4 κ.σ. κονιάκ

200 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα δαχτυλίδι, διαμέτρου βάσης 30-32 εκ. περίπου. Κοσκινίζετε σε μπολ τη φαρίνα, προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ και ανακατεύετε.

Βάζετε σε μπολ το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Ρίχνετε σταδιακά, ένα τη φορά τα αυγά χτυπώντας να ενσωματωθούν μετά από κάθε προσθήκη αυγών.

Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα και το κονιάκ χτυπάτε 1/2 λ και αρχίζετε να προσθέτετε τη κοσκινισμένη φαρίνα χτυπώντας για 1 λ ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί.

Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, στρώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στη μεσαία σχάρα στο προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 50-60 λ περίπου. Κάντε το πείραμα με ένα καλαμάκι για σουβλάκι, τρυπώντας το κέικ στο κέντρο του.

Αν βγει στεγνό και καθαρό η βασιλόπιτά σας είναι έτοιμη.

Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε για 10 λ να σταθεί. Βάζετε σε κάποιο σημείο το φλουρί σας και μετά την αναποδογυρίζετε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

Μόλις κρυώσει, τη μεταφέρετε σε πιατέλα και τη πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

Τη καλύπτετε περιμετρικά με μια γιορτινή κορδέλα χρώματος επιλογής σας και τη στολίζετε με στολίδια ιδίου χρώματος με τη κορδέλα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.