Ευτυχές το Νέο έτος ,με υγεία και αγάπη

Βασιλόπιτα: Μοναστηριακή συνταγή

Υλικά

10 μερίδες
500 γρ αλεύρι Γοχ
1 φακελάκι μπέικιν
200 γρ βούτυρο αγελάδος
4 αβγά
150 γρ γάλα
1/2 ποτήρι κονιάκ
200 γρ καρύδια σπασμένα και αλεσμένα σε ψυχούλα
150 γρ μαύρη ζάχαρη
1 κτγ μαχλέπι αλεσμένο
1 κτγ μαστίχα
1 κτγ κανέλα
3 βανίλιες κάψουλες
1 πρεζα αλάτι (προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη για την διακόσμηση
1 κέρμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε μούλτι την ζάχαρη,το μαχλέπι, μαστίχα και τις βανίλιες να γίνουν σκόνη προσθέτουμε και την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη.
Σε κάδο βαθύ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με μίξερ χειρός για πέντε Λεπτά και, ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα μέχρι να αφρατέψει καλά το βούτυρο,ρίχνουμε το κονιάκ,τα μυρωδικά με την ζάχαρη,και χτυπάμε ακόμα για δυο λεπτά όλα τα υλικά μας,κατόπιν προσθέτουμε το γάλα και σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν,αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει μαζί να ομογενοποιηθούν καλά και τα ανακατεύουμε,καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης να γίνει ένας ωραίος χυλός.
Όταν έχουμε τον χυλός μας έτοιμο, προσθέτουμε τα καρύδια μας, και αδειάζουμε σε τσέρκι η ταψί ανάλογα τι έχουμε 28 εκ,αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα στο πάτο του ταψιού, ρίχνουμε το κέρμα μας μέσα.
Ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη κι διακοσμούμε ανάλογα με το γούστο μας !

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.