Συντάξεις Ιουλίου 2020: Ξεκινούν τη Δευτέρα, 22/6 οι πληρωμές των συντάξεων στους δικαιούχους, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 2/7 με τις πληρωμές των επικουρικών συντάξεων του ΕΤΕΑΕΠ. Αναλυτικά οι σε όλα τα Ταμεία.

ΒΑΣΕΙ ΑΜΚΑ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Οι συντάξεις Ιουλίου 2020 θα πληρωθούν: -Το Δημόσιο θα καταβάλει τη Δευτέρα 29 Ιουνίου -Το ΙΚΑ θα καταβάλει τη Δευτέρα 29 Ιουνίου. Σε περίπτωση αλλαγής για αποφυγή συνωστισμού των συνταξιούχων οι πιθανότερες ημερομηνίες πληρωμής του ΙΚΑ είναι:

Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Ιουλίου τη Δευτέρα 22 Ιουνίου (Συνταξιούχοι με ΑΜΚΑ που λήγει σε 1,3,5,7,9) Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Ιουλίου την Τρίτη 23 Ιουνίου (Συνταξιούχοι με ΑΜΚΑ που λήγει σε 0,2,4,6,8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Ιουλίου θα πληρωθούν ως εξής: -Ο ΟΑΕΕ,ο ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλουν την Πέμπτη, 25 Ιουνίου.

– Το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλουν τη Δευτέρα 29 Ιουνίου.Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Επικουρικές συντάξεις Ιουλίου ΙΚΑ ΟΓΑ ΚΕΑ 2020

Ενώ την επομένη, Τρίτη 30 Ιουνίου, θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ οι συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων. Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει την Πέμπτη 2 Ιουλίου τις επικουρικές συντάξεις.

Επίδομα 534 ευρώ θα πάρουν για το Μάιο ορισμένοι εργαζόμενοι, ενώ άλλοι θα πάρουν μια αναλογία.

Δείτε πότε θα γίνει η πληρωμή. Επίδομα 534 ευρώ θα πάρουν για τον Μάιο οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές.

Την αποζημίωση δικαιούνται οι εργαζόμενοι που παραμένουν σε αναστολή στις επιχειρήσεις που ανοίγουν το Μάιο και οι εργαζόμενοι στις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Προϋπόθεση να έχουν τεθεί ήδη σε αναστολή πριν την 20η Απριλίου. Θα γινουν αιτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις εργοδοτών από 18 έως 31 Μαίου, ενώ οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να κάνουν.

Η πληρωμή θα γίνει σε δύο ημερομηνίες. Σε αυτή την περίπτωση θα γίνουν 5 με 10 Ιουνίου.

Εργαζόμενοι σε πληττόμενες επιχειρήσεις και σε επιχειρήσεις που ανοίγουν το Μάιο θα πληρωθούν μετά τις 10 Ιουνίου, αν είναι σε αναστολή για κάποιες μέρες.

Οι σχετικές Υπεύθυνες Δηλώσεις των εργοδοτών που επαναλειτουργούν τον Μάιο ή πλήττονται σημαντικά βάσει ΚΑΔ θα υποβάλλονται συγκεντρωτικά από την 1.6.2020 έως και την 7.6.2020.

Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιηθεί από 10.6.2020 έως και 12.6.2020.

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που επαναλειτουργούν θα λάβουν αναλογική ειδική αποζημίωση ανάλογα με τις μέρες που μένουν σε παράταση αναστολής, με βάση υπολογισμού το ποσό που αντιστοιχεί στις 30 ημέρες και ανέρχεται στα 534 ευρώ.

Τσαντίρης Νίκος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.