Μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου υπόλοιπα από αποζημιώσεις παγετού, επιστροφή δημοσιονομικής πειθαρχίας, η τακτική καταβολή του ΕΛΓΑ, ενώ ακόμα αναμένονται οι ενισχύσεις λόγω κορωνοϊού .

Μετά τα μέσα του μήνα 17 εκατ. δημοσιονομική πειθαρχία, ακολουθεί νέα δόση παγετού πριν το τσεκ τέλη Οκτώβρη
Από τα µέσα του µήνα και µετά κάτι θα αρχίσει να κινείται ξανά στο µέτωπο των πληρωµών του αγροτικού κόσµου, µε µια πρώτη πίστωση να αφορά τον παγετό της άνοιξης, µετά την επιστροφή της δηµοσιονοµικής πειθαρχίας για το 2020, για να ακολουθήσει µια τακτική πληρωµή αποζηµιώσεων από τον ΕΛΓΑ προς τα τέλη Σεπτεµβρίου. Άγνωστο ακόµα τι θα γίνει µε τις ενισχύσεις λόγω της πανδηµίας, ενώ χρήµατα σε πυρόπληκτους κτηνοτρόφους δεν φαίνεται να πιστώνονται πριν τις αρχές Οκτωβρίου. Το µεγάλο βάρος εν τω µεταξύ πέφτει κατά τα γνωστά, το επόµενο διάστηµα στην προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, που αφορά όλο τον αγροτικό κόσµο.

Μάλιστα, µετά και την ανακοίνωση της Κοµισιόν για δυνατότητα καταβολής αυξηµένων άµεσων ενισχύσεων έως 70% από 50% που ισχύει κανονικά, από τις 16 Οκτωβρίου 2021, καθώς και κονδυλίων προγραµµάτων αγροτικής ανάπτυξης έως 85%, από 75% που προβλέπεται συνήθως, οι αρµόδιοι σε πλατεία Βάθη και ∆οµοκού θα µπορούσαν να «δουλεύουν» µε ορόσηµο την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. Βέβαια, η παραπάνω διευκόλυνση δεν είναι βέβαιο ότι θα πιάσει τόπο στην Ελλάδα, καθώς, για µια ακόµη φορά η επεξεργασία των δηλώσεων ΟΣ∆Ε γίνεται µε αργό ρυθµό, τουλάχιστον αυτό το διάστηµα, το µηχανογραφικό σύστηµα συνεχώς «µπλοκάρει» και οι εκκρεµότητες που έχουν αναδειχθεί, ειδικά σχετικά µε το Εθνικό Απόθεµα είναι πολλές και δυσεπίλυτες.

Έτσι, αν και κανείς δεν µπορεί να µιλήσει ακόµα για το πότε χρόνο θα καταστεί δυνατή στην Ελλάδα η πληρωµή της πρώτης δόσης των άµεσων ενισχύσεων, αρκετές πιθανότητες φαίνεται να συγκεντρώνει µια πίστωση την εβδοµάδα 18 µε 22 Οκτωβρίου. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, βασική προϋπόθεση είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι από τους αρµόδιους οργανισµούς πληρωµών κοινοτικών ενισχύσεων, όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν, παρ’ ελπίδα, κάτι δεν βγει στους χρόνους, τότε η πληρωµή του τσεκ θα µετατεθεί για την επόµενη εβδοµάδα και πιθανότατα µέχρι την Πέµπτη 28 Οκτωβρίου.

Όσα πορίσµατα παγετού µαζεύονται, στην επόµενη πληρωµή

Περί τα µέσα Σεπτεµβρίου τοποθετούν από τον ΕΛΓΑ το επόµενο πακέτο για τις αποζηµιώσεις παγετού, µε τα υπόλοιπα από το εγκεκριµένο κονδύλι των 60 εκατ. ευρώ (που δόθηκε λειψό στην πρώτη πίστωση). Οι νεότερες πληροφορίες µιλούν για µια πληρωµή σε δενδρώδεις καλλιέργειες, µεταξύ των οποίων µήλα, αχλάδια και αµύγδαλα, και ίσως και αµπέλια, χωρίς όµως να ορίζονται συγκεκριµένες περιοχές. Η πληρωµή θα κινηθεί ανάλογα µε το ρυθµό που θα φτάνουν τα πορίσµατα στα κεντρικά του φορέα και όχι ανά ποσοστό ζηµιάς ανά Περιφέρεια ή ανά καλλιέργεια, όπως στην πρώτη δόση. Σε κάθε περίπτωση υπενθυµίζεται ότι σε εκκρεµότητα παραµένουν οι όψιµες ποικιλίες κερασιών στις ορεινές περιοχές, για τις οποίες θα πρέπει να κατατεθεί φάκελος για πληρωµή αποζηµιώσεων στην Κοµισιόν.

Συντάξεις Οκτωβρίου 2021. Πότε πληρώνονται. Ημερομηνίες πληρωμής

ΕΦΚΑ δημοσίου ΙΚΑ ΟΑΕΕ ΝΑΤ ΟΓΑ ΕΤΑΑ επικουρικές

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Οκτωβρίου 2021 – Οι ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Οκτωβρίου 2021 είναι οι εξής:

Συντάξεις ΙΚΑ (πληρωμή με ΑΜΚΑ)

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2021 με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ, για αποφυγή συνωστισμού (όπως τους προηγούμενους μήνες)

Οι ημερομηνίες πληρωμής (με ΑΜΚΑ) των συντάξεων ΙΚΑ Οκτωβρίου 2021 είναι:

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2021 την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2021 την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Οκτωβρίου 2021 θα πληρωθούν ως εξής:

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2021 την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2021 την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2021 την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2021 την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2021 την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.