Με τον Γραμματέα της Επικράτειας για την παροχή βοήθειας προς τους υπό δίωξη χριστιανούς του Γραφείου του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Τριστάν Αζμπεΐ συναντήθηκε χθες 28 Νοεμβρίου 2019, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, στο πλαίσιο του Β΄ Διεθνούς Συνεδρίου για τη δίωξη των χριστιανών, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, Επίσης συμμετείχε και ο Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί υποθέσεων εξωτερικού Πρωθιερέας Σέργιος Ζβοναριόφ.

Ο Γραμματέας της Επικράτειας καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα και τον ενημέρωσε για την εμπειρία διοργανώσεως συνεδριών, αφιερωμένων στην προστασία των υπό δίωξη χριστιανών.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ ευχαρίστησε την Κυβέρνηση της Ουγγαρίας στο πρόσωπο του κ. Αζμπεΐ για την πρόσκληση στο φόρουμ και εξήρε τις προσπάθειες των ουγγρικών αρχών για την προστασία των δικαιωμάτων των χριστιανών για ειρηνική διαβίωση στην πατρώα γη.

Ο Ιεράρχης τόνισε τη συνάντηση του Προέδρου της Ρωσίας Βλαδιμήρου Πούτιν και του Πρωθυπουργού Βίκτορα Ορμπάν στις 31 Οκτωβρίου με αρχηγούς των χριστιανικών Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας διατύπωσε την ανησυχία του σχετικά με τη διαφύλαξη της χριστιανικής κληρονομιάς της περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Οι μετέχοντες της συναντήσεως συνέκλιναν στην άποψη για την ανάγκη εντάξεως της προβληματικής διώξεων των χριστιανών στην ημερήσια διάταξη των διεθνών σχέσεων με τη συμμετοχή στη συζήτησή της των διεθνών φορέων, των εθνικών κυβερνήσεων και των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Ο Τριστάν Αζμπεΐ επεσήμανε το ηγετικό ρόλο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στο χριστιανικό κόσμο για την προστασία των παραδοσιακών αξιών καθώς και των υπό δίωξη χριστιανών.

Ἐν κατακλείδι ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας απένειμε ενθύμιο στο υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουγγρικής Κυβερνήσεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.