Κόπους μιας ζωής έχασε τρίτεκνη οικογένεια της οποίας το σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες στις 17 Σεπτεμβρίου, στην κομητεία Μπακάου. Τα τρία παιδιά χαίρουν άκρας υγείας, ενώ η γιαγιά χρειάσθηκε να διακοσμηθεί στο νοσοκομείο. Σε αυτό το πλαίσιο, Ο Σύλλογος Ρουμάνων Χριστιανών-Ορθοδόξων Φοιτητών (ASCOR) Μπακάου σε συνεργασία με τον Κοινωνικό-Φιλανθρωπικό Τομέα της Αρχιεπισκοπής Ρώμαν και Μπακάου ξεκίνησε φιλανθρωπική δράση υποστήριξης.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Θέλουμε αυτή η οικογένεια να αποκτήσει ένα νέο σπίτι. Έτσι κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη και θέλουμε να τη βοηθήσουμε να ξεπεράσει αυτό το βάρος όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσαν εκπρόσωποι του ASCOR Μπακάου, και πρόσθεσε: «Εκτός από τα απαραίτητα κεφάλαια, χρειαζόμαστε ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, καθώς και εθελοντές που να μπορούν να μας στηρίξουν στην ανέγερση του σπιτιού. Μαζί με τα αδέρφια και τους γείτονες της οικογένειας, θα φτιάξουμε ένα νέο σπίτι για αυτά τα παιδιά».

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, οι δωρεές τροφίμων, ρούχων και ανθρώπων για να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες στο εργοτάξιο του νέου σπιτιού δεν άργησαν να εμφανιστούν.

Χρειάζονται ωστόσο κεφάλαια και εργαζομένους, όπως ανακοίνωσαν. Οι δωρεές υλικών συγκεντρώνονται στα κεντρικά γραφεία της ASCOR Μπακάου στον προαύλιο χώρο του «Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή» (τηλ.: 0756564868).

Με πληροφορίες από basilica (Ștefana Totorcea)

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.