Όπως μας πληροφορεί η Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης.

Το απόγευμα της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, Πέμπτης, 15 Αυγούστου 2019 και ώρα 8:00 μ.μ. εψάλη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου (Παναγίας των Ξένων) Λευκάδος η Ιερά Παράκληση της Παναγία μας, με την συμμετοχή των κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας πόλεως Λευκάδος.

Στη συνέχεια ο κλήρος της νήσου και ο ευσεβής λαός αφού έψαλαν τις τρεις στάσεις των Εγκωμίων της Παναγίας μας ενώπιον του Ιερού Κουβουκλίου, περιέφεραν τον Επιτάφιο στους δρόμους της πόλης με την συνοδεία της Φιλαρμονικής. Πρώτη στάση ο Οίκος Πρόνοιας (Γηροκομείο) της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Στην συνέχεια η ιερά πομπή ακολούθησε κατά μήκος τον κεντρικό πεζόδρομο καταλήγοντας έμπροσθεν του Ι. Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος όπου κι έγινε εκτενής δέηση. Την παρουσία τους έδωσαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο νέος Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών Σωμάτων του νησιού.

Πρό του «Δι’ ευχών», ο εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Κοσμάς ευχαρίστησε τον κλήρο, τις αρχές, της Φιλαρμονική και τον φιλόχριστο λαό για την παρουσία, τη συμβολή και την συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις της ενορίας, ευχόμενος έτη πολλά κι ευλογημένα δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου.


Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.