Ι.Μ. ΤΡΙΚΚΗΣ – Με ευσέβεια και κατάνυξη οι κάτοικοι των Τρικάλων υποδέχτηκαν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 το απόγευμα τη Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεομάρτυρος Νικόλαου του εκ Μετσόβου.

Με τη δέουσα θρησκευτική μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκαν έμπροσθεν των προπυλαίων του ομωνύμου Ιερού Ναού το ιερό λείψανο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία με λιτανευτική πομπή, στην οποία προπορευόταν η χορεία των ιεροψαλτών και ακολουθούσαν οι ιερείς, το Ιερό Λείψανο τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Ναού.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ενώ έψαλλε ο εκλεκτός χορός Ιεροψαλτών. Συμμετείχαν και οι ιερείς της πόλεως και των χωρίων των Τρικάλων.

Τον Τίμιο Λείψανο μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μετσόβου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Καχριμάνης.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε τον Καθηγούμενο με τη συνοδεία του και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην λαμπρά υποδοχή του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου την πόλη των Τρικάλων.

Ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχαήλ Τρίτος κήρυξε εμπνευσμένα το Θείο Λόγο ομιλώντας περί της βιωτής και τιμής του Αγίου Νικολάου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.