Μετά από τους ένθερμους επαίνους σε γιατρούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες κ.λπ. και την επανάληψη του συνθήματος ότι «η Αμερική είναι μεγάλη και σπουδαία», ο Τραμπ μοιράζεται με το λαό του την εκπληκτική, λυτρωτική εμπειρία της θεραπευτικής αγωγής. «Όχι ότι καιγόμουν στον πυρετό, αλλά στο νοσοκομείο μού έδωσαν Regeneron».

Επαναλαμβάνοντας τουλάχιστον τρεις φορές το όνομα της φαρμακοβιομηχανίας που εργάζεται στην έρευνα και τελειοποίηση του εν λόγω φαρμάκου, ο Πρόεδρος περιγράφει την απίστευτη αποτελεσματικότητά του. «Μου έδωσαν Regeneron και ήταν απίστευτο: Ένιωσα αμέσως καλά». Βασισμένος στην προσωπική του εμπειρία, ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι «έχουμε το Regeneron και ένα παρόμοιο φάρμακο από την Eli Lilly. Προσπαθούμε να τα κάνουμε διαθέσιμα για όλους, για επείγουσες ανάγκες».

Παρόλ’ αυτά, ο Πρόεδρος παρακάμπτει το γεγονός ότι κανένα από τα δύο φάρμακα τα οποία δοξολογεί και διαφημίζει έχει λάβει την έγκριση του αμερικανικού δημοσίου για την μαζική παραγωγή του. Όπως συνηθίζει, ο Τραμπ προτρέχει, υποδεικνύοντας σαν πανάκεια για τον Covid-19 μια φαρμακευτική ουσία που δεν έχει την άδεια της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, την FDA.

«Έχουμε πλήρως έτοιμη τη διαδικασία επείγουσας έγκρισης» διαβεβαιώνει ο Πλανητάρχης στο βίντεο, προσθέτοντας ότι τα φάρμακα θα είναι δωρεάν διαθέσιμα, με ειδική μέριμνα για την τρίτη ηλικία, στα άτομα της οποίας η αγωγή θα χορηγείται κατά προτεραιότητα. Και με ύφος πωλητή που πλασάρει το προϊόν του σε υποψήφιους πελάτες, ο Ντόναλντ Τραμπ συστήνει ανεπιφύλακτα ένα, ενδεχομένως επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, σκεύασμα.

Ο Τραμπ νόσησε με κορωνοϊό και έτσι οδηγήθηκε στο να καταλάβει αμέσως και απευθείας ο ίδιος το πόσο αποτελεσματικό είναι το φάρμακο της Regeneron. Γι’ αυτό και χαρακτηρίζει την προσωπική του περιπέτεια σαν «δώρο Θεού».

Πολύ λιγότερο ενθουσιώδεις με την αγωγή της Regeneron φέρονται όμως διαπρεπείς Αμερικανοί γιατροί, όπως ο Δρ. Πίτερ Τσιν-Χονγκ, λοιμωξιολόγος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο U.C.S.F. Health του Σαν Φρανσίσκο. Ο οποίος ισχυρίζεται και δη κατηγορηματικά ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε μία στο εκατομμύριο το Regeneron να θεράπευσε τον Πρόεδρο μέσα σε 24 ώρες».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.