Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ για την κατάσταση του μνημείου Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, της Αγίας Σοφίας. “Η Αγία Σοφία δεν θα δει το 2050” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εφημερίδα, η οποία και έστειλε εκεί δημοσιογράφους της, που παρακολούθησαν την κατάσταση επιτόπου.

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο της Τζουμχουριέτ και αναδημοσιεύει η ertnews, ακόμη και η υγρασία από τις ανάσες του πλήθους των ανθρώπων που μπαίνουν στην Αγία Σοφία, αρκεί για να καταστραφεί το μνημείο, το οποίο μετρά 1.500 χρόνια.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι δεν έχουν γίνει σωστές εργασίες αποκατάστασης, και μάλιστα ότι πολλοί επισκέπτες χρησιμοποιούν το μνημείο για να διανυκτερεύσουν, για να αφήσουν τις βαλίτσες τους και για να “παρκάρουν” μέσα σε αυτό τα καροτσάκια των μωρών, ή για να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες.

Αρχαιολόγοι και Τούρκοι ιστορικοί προειδοποιούν, ότι πρέπει να μπει εισιτήριο για είσοδο στην Αγία Σοφία και να μπαίνουν μόνο 20 άνθρωποι κάθε φορά, για να μπορεί το μνημείο να διατηρηθεί.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.