Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει οικονομικώς τις κοινότητες παντού συμπεριλαμβανομένων και της Αρχιεπισκοπής Καναδά, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν δυσκολίες για τη συντήρησή τους και την καταβολή των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Οικονομική στενότητα, όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας αντιμετωπίζει και η Θεολογική Ακαδημία της Αρχιεπισκοπής, στην οποία φοιτούν οι μελλοντικοί ιερείς της και η οποία λόγω της πανδημίας ακύρωσε κάποιες εκδηλώσεις από τις οποίες εξοικονομούντο χρήματα για την εύρυθμη λειτουργία της.

Για την αναπλήρωση μέρους αυτών των εισοδημάτων, η Ακαδημία θα τελέσει σαρανταλείτουργο εν όψει της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων για το οποίο κάνει την ακόλουθη έκκληση:

«Από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι την Παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου, θα τελείται καθημερινά Θ. Λειτουργία (Σαρανταλείτουργο) στον Ι. Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, προστάτου της Ορθόδοξης Θεολογικής μας Ακαδημίας και θα μνημονεύονται υπέρ υγείας τα ονόματα των ζώντων και υπέρ αναπαύσεως τα ονόματα των κεκοιμημένων. Η Θεολογική μας Ακαδημία οργανώνει ένα Γκολφ Τούρναμεντ και δύο τελετές αποφοίτησης στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ, οι οποίες μας δίνουν περίπου 130.000 δολάρια και καλύπτουμε μέρος του κόστους φοίτησης των φοιτητών. Αυτά θα μας λείψουν φέτος γιατί τα ακυρώσαμε εξαιτίας της πανδημίας. Παρακαλούμε αποστείλετε τα ονόματα των προσφιλών σας ζώντων και τεθνεώτων και μαζί με αυτά μία προσφορά για τους φοιτητές μας. Μικρή ή μεγάλη προσφορά δεν έχει σημασία, αλλά να έχουμε μια προσφορά. Το περιμένουμε. Με την καρδιά μας σας ευχαριστούμε για την όποια δωρεά σας και σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.