ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Άξιον Εστί Βαρυμπόμπης , Μετόχιο της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους.

Βαρυμπόμπη ΤΩΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινό και η Παράκληση στην Παναγία ΄΄Άξιον Εστί΄΄ σήμερα Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 εις την Ιερά Μονή Άξιον Εστί Βαρυμπόμπης, Μετόχιο της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους, χοροστατούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Προδρόμου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους.

Την Κυριακή 23/06 το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 18:00 θα ψαλούν ο μεθέορτος εσπερινός και η Παράκληση.

Στο Μοναστήρι παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ιδρύματος PRUDENTIA, Ανδρέας Καραγιάννης.


Η Ιερά Μονή της Μεγίστης Λαύρας είναι η πρώτη στην ιεραρχία των αγιορείτικων μονών και η μεγαλύτερη σε έκταση. Άλλες ονομασίες με τις οποίες φέρεται σε παλαιότερα έγγραφα είναι “Λαύρα των Μελανών”, “Λαύρα του κυρού Αθανασίου”, “Λαύρα του αγίου Αθανασίου”, “Μεγάλη Λαύρα”, ή και απλώς “Λαύρα” που σημαίνει τύπος μοναστηριού με χαλαρή κοινοβιακή ζωή.

Στην Μονή της Λαύρας είναι και η κατοικία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ροδοστόλου Χρυσοστόμου. Ηγούμενος είναι ο Αρχιμανδρίτης Πρόδρομος.

Βρίσκεται λίγο βορειότερα του νοτιοανατολικού άκρου της χερσονήσου του Άθω, πάνω σ΄ ένα πλάτωμα βράχου.

Απέχει 1,5 ώρα από τις Καρυές με αυτοκίνητο και γύρω στις 7 ώρες πεζοπορία, ενώ από την ακτή περίπου 20 λεπτά, όπου και βρίσκεται ο αρσανάς της μονής.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.