ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ: Η Ιεραρχία αποφάσισε πριν λίγο πως ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδος θα είναι ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

Ο Νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών (κατά κόσμο Ιωάννης Βολιώτης Κοζάνη, 9 Μαίου 1977) είναι Έλληνας θεολόγος της Εκκλησίας της Ελλάδος και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (από τις 25 Ιουνίου 2014). Ομιλεί επίσης αγγλικά και γερμανικά.

Η πατρική του καταγωγή είναι από το χωριό Ασπρόγεια στο νομό Φλώρινας. Είναι απόγονος αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα. Στην Καστοριά ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το 1995 εισήχθη στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το οποίο αποφοίτησε το 1999.

Στην συνέχεια εισήχθη με κατατακτήριες εξετάσεις στο Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε 2002 με «άριστα», και μετά συνέχισε ως υποψήφιος διδάκτωρ στην Ιστορία της Φιλοσοφίας.

Για μια διετία, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη νομική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην Ιστορία, Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία του Δικαίου.

Το 2002 υποστήριξε επιτυχώς την διπλωματική του εργασία στο εκκλησιαστικό δίκαιο στην Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης με γενικό βαθμό «άριστα». Υπήρξε μαθητής του μακαριστού Καθηγητού του Εκκλησιαστικού Δικαίου Χαράλαμπου Παπαστάθη. Από το 2002 έως το 2011 ήταν μοναχός, όπου έλαβε το μοναστικό όνομα Συμεών.

Είναι Αντιπρόεδρος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, του Ιδρύματος Νεότητος, του νεοσύστατου Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Ι. Αρχιεπισκοπής και άλλων ιδρυμάτων. Επίσης προεδρεύει και σε άλλα κοινωφελή Ιδρύματα.

Από το 2011 έχει θέσει σε λειτουργία το πρόγραμμα «Μυσταγωγικοί Περίπατοι στην Βυζαντινή Αθήνα» και έχει λάβει ποικίλες τιμητικές διακρίσεις από διάφορους φορείς της κανονικής δικαιοδοσίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το Τριπρόσωπο των υποψηφίων για την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

1. Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών: 67

2. Μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος 11

3. Αρχιμ. Νεράντζης Άνθιμος 8

Επίσης βρέθηκαν 3 ψηφοδέλτια λευκά.

Ακολουθεί η ψηφοφορία για Μητρόπολη Λήμνου, Καλαβρύτων.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.